Svet
37006 ogledov

Zdravnik razglasil naravno smrt, pokojni je imel metek v srcu

Hrvaška policija Pixell
Čeprav je umorjen državljan Bosne in Hercegovine v srcu imel strelno kroglo, je zdravnik smrt opredelil kot naravno.

Karlovaška policija preiskuje umor 55-letnega Mehurja Handanovića v Sadilovcu pri Karlovcu, ovadili so neznanega storilca, poroča Index.hr. Za umor storilcu grozi zaporna kazen od treh do petnajst let zapora.

S policije so sporočili, da so proti neznanemu storilcu podali kazensko ovadbo zaradi umora državljana Bosne in Hercegovine. Kot so zatrdili, izvajajo vse potrebne ukrepe in dejanja za ugotovitev in razrešitev vseh okoliščin dogodka, prav tako sodelujejo z okrožnim državnim sodiščem.

Zdravnik, ki je pregledal truplo umrlega, je namreč ugotovil, da je Handanović 31. oktobra umrl naravne smrti, vendar se je kasneje izkazalo, da je žrtev umrla zaradi strelne rane.

Druga obdukcija pokazala drugače

Po prvotni obdukciji je bilo truplo predano družini, ki je zahtevala ponovno obdukcijo. Ta je bila opravljena v bolnišnici Dr. Irfan Ljubijankić v Bihaću, kjer je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok smrti strelna krogla v srcu.

Neznani storilec je Handanovića ustrelil v hrbet, krogla pa se mu je ustavila v srcu. Ministrstvo za notranje zadeve Unsko-sanskega kantona je o ugotovitvah obdukcije takoj obvestilo Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške, ki zadeve ureja naprej.

Handanović, ki je bil doma iz vasi Vikići pri Bihaću, je 14 let delal na mlekarski kmetiji Pro Milk v Sadilovcu.

Njegova žena trdi, da je vsak dan hodil v službo in se nato vračal domov. Družina je še dodala, da je bil Mehur družinski človek in izjemno nenaklonjen konfliktom.

Komentarjev 9
 • robi2107 19:42 06.december 2022.

  Čisto naravno je, da se zaradi metka v srcu umre.

 • Ender3 14:03 06.december 2022.

  Pred več kot, 25 leti so Srbi na Kosovu preštevali mrtve z razlago in izgovori šiptarjev, da so umrli zaradi strupenih gob. Ko so vprašali za tiste, ki so imeli razbite glave in bili okrvavljeni so jim odgovorili da, pač ...prikaži več nekateri niso hoteli jesti teh gob.

 • Avatar luckyss
  luckyss 13:25 06.december 2022.

  Obstajata izstreljena krogla in strelna rana, "strelna krogla" pač ne...Nazaj v OŠ...