Svet
59 ogledov

Zdravnik zavrnil pregled otroka

Trenutno je na voljo le aplikacija za iPhone, kmalu pa bo mogoče dojenčkov jok s Žurnal24 main
Mama 11-mesečnega dojenčka je s sobote na nedeljo otroka pripeljala na urgenco, ker je težko dihal, na telesu so se mu pojavile lise. Ob pol treh zjutraj ga zdravnik ni želel pregledati, v dokumentacijo pa napisal, da je pregled opravil. Kaj se je dogajalo?

Na Hrvaškem odmeva primer 11-mesečnega dojenčka, ki ga je mama Ana Filipović pripeljala na urgenco v mestu Novska. Zdravnik ga v noči s sobote na nedeljo ob pol treh ni želel pregledati, češ da "kaj mu pa lahko pomaga, naj ga zjutraj odpelje k pediatru".

Prestrašena mama se je odpeljala v 45 minut oddaljeno bolnišnico, kjer so dojenčka pregledali in ugotovili, da ima alergijsko reakcijo na hrano. "Takoj so mu vzeli kri, dali antihistaminik, njegovo stanje se je kmalu izboljšalo. Lise po telesu se mu še vedno pojavljajo, vendar to bo izginilo, ko bo otrok alergen popolnoma izločil," je za portal Index.hr povedala dojenčkova mama.

"Takšen je postopek"

 

Dan kasneje je poklicala na urgenco, kjer je sprva poiskala pomoč, zahtevala je ime zdravnika, ki je zavrnil pregled njenega otroka, a informacije ni dobila. Še na licu mesta je v dokumentaciji ugotovila, da je zdravnik napisal, da je "otrokova koža normalna in topla na dotik". Ko je mama to videla, se je vrnila v ambulanto in vprašala, kako je lahko zdravnik to napisal, če se ga vendar ni niti dotaknil. "Takšen je postopek," ji je skopo odvrnil zdravnik, z njo naprej ni želel razpravljati. Tudi sestra ji je rekla, da naj je nič ne sprašuje, saj da je le sestra.

Novinarji omenjenega portala so včeraj s strani urgence v Novski terjali odgovore, a jih niso dobili. Prvi mož županijskega zavoda za nujno medicinsko pomoč Tomislav Fabijanić je strani stopil v bran kolegu zdravniku in trdi, da dojenčkova mama ne govori resnice. Ne glede na to je v omenjeni bolnišnici odrejen izredni notranji nadzor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Aleksandragrey 19:16 16.december 2016.

    Ko stopijo skupaj možje v belem in ti v obraz lažejo,postaneš nemočen ker jim tako ne moreš nič dokazat...občutila to zdravnik me je gledal v oči in lagal.. :(

  • Majči Majč 17:46 14.december 2016.

    piše 11-mesečnega!!

  • Avatar Zala
    Zala 00:40 14.december 2016.

    Izola bo postala vsakdanjik tudi na Hrvaškem, če se nekateri zdravniki ne bodo spametovali in vzeli svoj poklic kot poslanstvo.