Svet
28 ogledov

Zdravniki peli in pili, pacienti čakali

Urgenca v Splitu Ivana Ivanovic/PIXSELL
Na splitski urgenci so na božič pacienti čakali ure in ure, iz ordinacij pa se je slišalo prepevanje zdravnikov.

"Začeli so prinašati steklenice vina, kmalu so se zaslišale pesmi. Peli in kričali so tako glasno, da v čakalnici nismo slišali drug drugega. Več kot deset ljudi je čakalo izvide in preglede, nihče pa ni šel v ordinacijo vse do 16. ure," je božični dan na splitski urgenci za portal 24sata.hr zgroženo opisala bralka, ki je s svojim fantom čakala na pregled sedem ur.

Povedala je še, da so bili zdravniki nesramni, ko so jih opozorili na dolgotrajno čakanje in neprimerno obnašanje: "Vi ne razlikujete pesmi od molitve," naj bi jima dejal eden od zdravnikov.

Med pacienti naj bi bila od jutra tudi ženska, ki je krvavela, a so jo poslali domov in ji rekli, naj pije čaj. Vrnila se je okoli 15. ure, sprejeli pa naj bi jo šele, ko jim je njen mož zagrozil.

Smejali so se pacientu

"V čakalnico je prišel tudi nek moški, najverjetneje brezdomec, ki je bruhal. Zdravnik je prišel ven z masko na obrazu, ga odpeljal na pregled, preostali zdravniki pa so ga pri vratih gledali in umirali od smeha," je še dejala bralka.

"Če je to res, je tako obnašanje nesprejemljivo in se opravičujem vsem pacientom," je dogodke komentiral direktor splitske bolnišnice Darko Duplančić.

Komentarjev 1
  • erikkk 12:08 29.december 2012.

    Tako zdravniško sramoto bi morali takoj pohitrem postopku nagnat iz službe ...