Svet
24 ogledov

Zdravniki prikrivajo vzroke smrti

V Moskvi dnevno umre skoraj 700 ljudi, kar je kar dvakrat več od običajne stopnj
1/8
Žurnal24 main
V Moskvi se po nevihti in malce hladnejši noči znova obeta 30 stopinj Celzija. Smrtnost v Moskvi je zaradi vročine in smoga kar dvakrat višja. Zdravniki morajo prirejati vzroke smrti.
Fotozgodbo trenutnih razmer v Rusiji si oglejte TUKAJ.

Nezadovoljstvo zaradi počasnega in nezadostnega odziva ruskih oblasti na katastrofo se po Rusiji širi še hitreje kot uničujoči požari. Protesta pred parlamentom se je danes udeležilo nekaj deset ljudi, katere pa so skrbno varovali do zob oboroženi policisti.

Ruski mediji so danes poročali, da je zdravnikom naročeno, da za vzrok smrti nikakor ne smejo navesti vročinskega udara, s čimer bi oblasti lahko zakrile podatke o kar dvakratnem povečanju stopnje smrtnosti, odkar sta dim in neznosna vročina dosegla rusko prestolnico.

Eden izmed zdravnikov, ki je seveda želel ostati neimenovan, je zatrdil, da je v njegovo bolnišnico prišel ukaz oblasti, da za vzroke smrti napišejo “nekaj manj zastrašujočega“.

Na delu še 66 požarov
Ruski predsednik Dimitrij Medvedjev je sicer danes v treh izmed sedmih ruskih pokrajin, katere so zajeli smrtonosni požari, preklical izredno stanje. Medvedjev je medijem zatrdil, da se je stanje v teh pokrajinah bistveno izboljšalo, požare pa so omejili.

Ministrstvo za krizne razmere je obenem sporočilo, da v Rusiji trenutno pustoši 66 velikih požarov, 40 izmed njih jih je na izredno težko dostopnem območju, kar otežuje gašenje.

Po zadnjih podatkih so požari terjali 54 življenj, smog in vročina pa sta stopnjo smrtnosti pognali v višine. V Moskvi tako dnevno umre skoraj 700 ljudi, kar je kar dvakrat več od običajne stopnje smrtnosti v tem letnem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.