Svet
9 ogledov

Že drugi mrk BlackBerryjev

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Uporabniki BlackBerryjev v Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki so že drugi dan doživeli mrk. Težave so imeli predvsem z elektronskimi sporočili in dostopom do interneta.

Do izpada določenih storitev je prišlo le nekaj ur zatem, ko je proizvajalec telefonov Research In Motion (RIM) sporočil, da so popravili napako, ki je povzročila včerajšnji izpad storitev.

Kot poročajo uporabniki, težave nastajajo predvsem pri prenašanju elektronske pošte in dostopu do interneta. Napaka je na strežnikih omenjenega podjetja in ne pri mobilnih operaterjih. To so nam potrdili tudi na Mobitelu, kjer so dejali, da Mobitelovo omrežje deluje nemoteno.

Iz Simobila pa so za zurnal24.si sporočili, da težave, ki jih zaznavajo uporabniki BlackBerry storitev niso povezane s Si.mobilovim omrežjem. "Glede na to, da bo ponudnik storitve BlackBerry, družba RIM, zagotovila ustrezno rešitev in ponovno vzpostavila delovanje vseh storitev, bodo uporabniki predvidoma samodejno zaznali ponovno delovanje storitev," so še zapisali v Si.mobilu.

Kaj je bil tokratni vzrok za mrk storitev, v RIM niso želeli komentirati. Večurni mrk so sicer uporabniki omenjenih telefonov doživeli že včeraj. Napaka je nastala v podatkovnem centru v Sloughu, ki skrbi za Blackberryjeve storitve na prizadetih območjih.

BlackBerryji so zaradi varnostnih značilnosti najbolj priljubljeni predvsem v Evropi in na Srednjem vzhodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.