Svet
9 ogledov

Že drugi napad na tuje vojake, umrli 4 Američani

Princ Harry v Afganistanu EPA
Z juga Afganistana danes poročajo o že drugem napadu pripadnikov domačih varnostnih sil na tuje vojake v dveh dneh. Afganistanski policist je danes ubil štiri ameriške vojake.


Tiskovni predstavnik Nata v Kabulu je danes povedal, da je bilo v petkovem napadu na močno zavarovano vojaško bazo Camp Bastion v afganistanski provinci Helmand, tarča katerega je bil britanski princ Harry, uničenih kar šest ameriških lovskih letal. Še dva lovca sta bila močno poškodovana, prav tako šest letalskih hangarjev, tri koalicijske postaje za oskrbo z gorivom pa so bile povsem uničene.

Obseg škode je bil tako večji kot v vseh podobnih napadih doslej, so morali ob tem priznati v Natu. Napad je izvedlo kakih 15 napadalcev, preoblečenih v ameriške vojaške uniforme, do zob oboroženih ter očitno dobro izurjenih in usklajenih. Princ Harry pri tem ni bil neposredno ogrožen.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.