Svet
1 ogledov

Že drugič s helikopterjem v svobodo

Helikopter, s katerim sta pobegnila nevarna zločinca. Žurnal24 main
Grško policijo in zaporniške oblasti je popolnoma osmešil nov helikopterski pobeg dveh nevarnih zločincev.

43-letnega Vasilisa Paleokostasa in njegovega zločinskega tovariša 34-letnega Alketa Rizaja so na svobodo dobesedno dvignili njuni pomagači. Nad dvorišče zapora Korydallos se je v nedeljo med popoldanskim razgibavanjem nenadoma spustil helikopter. Stražarji so začeli streljati nanj, a jih je neznanka s kalašnikovim v roki prisilila, da so se poskrili, medtem ko sta se zapornika, ki sta znana po bančnih ropih in ugrabitvah grških bogatašev, v helikopter povzpela po vrvasti lestvi.

Helikopter je policija kasneje našla, v njem pa tudi zvezanega pilota. Ta je možem postave povedal, da so ga zarotniki v sodelovanje prisilili, po pristanku pa so se odpeljali v dveh avtomobilih.

Tudi vodstvo je "odletelo"
Pomenljivo je, da je dvojica s pomočjo helikopterja iz zapora v svobodo poletela že pred dvema letoma. Takrat se stražarji za helikopter niso kaj prida zmenili, saj so bili prepričani, da so na obisk prišli inšpektorji.

Minister za obrambo je nemudoma prišel v zapor in takoj odstavil njegovo vodstvo. Na izrednem sestanku se je sestala celo grška vlada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.