Svet
9 ogledov

Že dva meseca se otepajo poplav

poplave Velika Britanija Reuters
V Veliki Britaniji je več tisoč domov že poplavljenih, še vedno pa veljajo opozorila pred hudimi poplavami za Berkshire, Surrey in Somerset.

Poplave tudi danes grozijo nekaterih predelom Velike Britanije. Na Otoku je več tisoč domov že poplavljenih, še vedno pa veljajo opozorila pred hudimi poplavami za Berkshire, Surrey in Somerset. Hkrati je napovedan silovit veter, ki naj bi ob obali Walesa pihal do 100 kilometrov na uro, poroča britanska medijska mreža BBC.

Na severu in zahodu Otoka pričakujejo tudi sneg. Po napovedih pristojnih oblasti bi lahko na nekaterih predelih poplave vztrajale nekaj tednov ali celo mesecev.

Slabe neugodne vremenske razmere so ponekod povzročile tudi izpad električne energije. V Datchetu je bilo tako v torek brez elektrike okoli 1.700 gospodinjstev. Nove evakuacije prebivalcev so napovedane za Staines in Egham. V zadnjih dveh mesecih je na tem območju poplavljenih okoli 6.000 nepremičnin. Še sto jih je poplavljenih v Somersetu, poplave pa v prihodnjih dneh pričakujejo tudi na območju Hampshira, Kenta in v nekaterih predelih Londona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.