Svet
40 ogledov

Že eno leto in pol ji plačujejo, da ne hodi v službo

Petra Škof Mikulek, HAKOM Pixsell
Zaposleni na hrvaški državnih agenciji HAKOM plačujejo slabih petsto evrov za to, da ne hodi v službo.

V tem času je dobila celo dobrih dva tisoč evrov jubilejne nagrade za deset let pri delodajalcu in regres. Zdaj se je morala, ker je vse skupaj razkrila javnosti, na sodišču opravičiti. 

"Ni bil moj namen klevetati ali osramotiti HAKOM in zato se jim opravičujem," je v petek na zagrebškem sodišču izjavila Petra Škof Mikulek in s tem končala sodni postopek, ki ga je zoper njo sprožila agencija.

Petra Škof Mikulek je v agenciji, ki nadzoruje telekomunikacije, železnice in pošto, delala kot predstavnica za odnose z javnostmi. Pred letom in pol bi se morala vrniti na delovno mesto za polovični delovni čas, a ji je agencija predlagala, naj ostane doma in ji ponudila pol plače. 
Dogodek je delila z javnostjo in komentirala, da je sramota, da bi dobivala plačo za nedelo, medtem ko ljudje brskajo po zabojnikih za smeti, HAKOM pa jo je zaradi tega tožil, saj je menil, da je škodovala njihovemu ugledu, poroča portal 24sata.

"Opravičila se je, ker zares ni nameravala škodovati agenciji, a še vedno meni, da je neverjetno, da za to, da je doma in ne dela ničesar, prejema plačo in pri tem vztraja," je dejal njen odvetnik Rafael Krešić. Ona sicer HAKOM toži zaradi diskriminacije, ta postopek še traja. 

Niso je mogli odpustiti niti vzeti nazaj

Pred letom in pol so v HAKOM pojasnili, da jim zakon ne dovoli, da jo vzamejo nazaj v službo niti da jo odpustijo. Delovno mesto, na katerem je delala, so med njeno porodniško ukinili, odpustiti pa je tudi niso mogli, ker je formalno še na porodniški, so dejali takrat. Tako so se odločili, da ji ponudijo pol plače, ona pa do aprila 2017 ne hodi v službo. 

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 11
  • Avatar Leon
    Leon 13:41 11.september 2016.

    RTV Slovenija Kolodvorska 2 1550 Ljubljana Slovenija Telefon +386 1 475 21 11. Internet URL: www.rtvslo.si.

  • sprehajalec 12:29 11.september 2016.

    Bratoškova je nekoč na tv to poimenova "umiritev razmer", drgorazredni pa "umiritev žogice". Da se o teh stvareh pač ne piše.

  • sprehajalec 12:28 11.september 2016.

    Že eno leto in pol ji plačujejo, da ne hodi v služboTo je tisto, pod kar se v tranzicijskih državah na Balkanu smatra "socialno". Da bomo ohranili socialno. Zadnjič je na TV tista bionda vrtala v nekoga iz ...prikaži več obrtne zbornice, ki je vekal o visokih prispevkih na zaposlene, pa da naj se jih zmanjša. Modro je zaključila debato, "pa bomo lahko potem ohranili socialno?"