Svet
913 ogledov

Že tretjič zavrnili izstopni sporazum

Tretja zavrnitev izstopnega sporazuma VB iz EU
1/13
Epa

Britanski poslanci so danes že tretjič zavrnili izstopni sporazum, ki ga je z EU sklenila premierka Theresa May. Za sporazum je glasovalo 286 poslancev, 344 pa jih je bilo proti. Premierka je po glasovanju izrazila obžalovanje, da so poslanci zavrnili sporazum.

Mayeva je po zavrnitvi povedala, da jo "globoko žalosti, da poslanska zbornica znova ni bila sposobna podpreti urejenega izstopa iz Evropske unije". "Združeno kraljestvo naj bi zdaj izstopilo 12. aprila - čez samo 14 dni," je povedala.

Tretja zavrnitev izstopnega sporazuma VB iz EU | Avtor: Epa Epa

Vodja laburistov Jeremy Corbyn pa je poudaril, da je parlament že tretjič zavrnil dogovor, ki ga je z EU sklenila premierka. Vprašal jo je, ali zdaj končno sprejema dejstvo, da poslanci ne podpirajo njenega sporazuma.

V ponedeljek, ko bodo znova opravili več nezavezujočih glasovanj o možnostih brexita, bodo imeli poslanci po njegovih besedah priložnost, da se odločijo o "boljšem dogovoru za prihodnost te države", je dejal. "Dogovor se mora spremeniti. In če premierka tega ne more sprejeti, mora iti, izvesti pa je treba splošne volitve," je še poudaril.

Tretja zavrnitev izstopnega sporazuma VB iz EU | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mph 16:52 29.marec 2019.

    Sami ne vejo kaj bi radi. Za EU bo koristno, da se jih znebimo, nikoli niso znali ničesar konstruktivnega prispevat, samo pljuvat vedno čez vse druge. Zdaj končno njihov narod odkriva kdo je bil ves ta čas problem. Me prav ...prikaži več zanima kako bodo še naprej vodili svojo državo, ko ne bo več "ovir" s strani EU.