Svet
2 ogledov

Že začeli napad na Izrael

Anonymous EPA
Hekerji, povezani s skupino Anonymous, so napadli spletne strani urada izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, izraelskega obrambnega ministrstva, ministrstva za izobraževanje, državnega statističnega urada ter nekatere druge.

Predsednik nacionalnega sveta za raziskave in razvoj Jicak Ben Izrael je danes za izraelski vojaški radio dejal, da napadi "zaradi naše vnaprejšnje pripravljenosti" niso povzročili škode. "Anonymous ni sposoben uničiti ključne infrastrukture države. Če bi bil, bi to že oznanil," je dejal.

Soustanovitelj izraelskega podjetja za svetovanje glede varnosti podatkov Cyberia Gaj Mizrahi je potrdil, da so izraelske spletne strani zadnjih nekaj dni pod napadom. "To pa ne pomeni, da bodo semaforji jutri prenehali delovati," je dodal.

Hekerji so v začetku lanskega leta napadli spletne strani izraelske borze, letalske družbe El Al in druge. Novembra lani pa je Anonymous zatrdil, da je iz protesta proti izraelskim napovedim o prekinitvi internetnih in telekomunikacijskih povezav v Gazi zrušil ali uničil podatkovne baze skoraj 700 izraelskih spletnih strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.