Svet
70 ogledov

Željku Mitroviću zaplenili jahto

Žurnal24 main
Razvpitemu Željku Mitroviću na Hrvaškem zaplenili 10 milijonov evrov vredno razkošno jahto. Ni plačal carine in takse, kršil več predpisov.

Hrvaška carina je že pred dvema emsecema zaplenila razkošno jahto El Bosco V, ki je v lasti srbskega medijskega tajkuna Željka Mitrovića.

Zahtevajo, da plača dva milijona evrov carine in vse pripadajoče takse, do takrat pa 32-metrska jahta s šestimi kabinami in dvema palubama ostaja privezana v Kašteli.

V lasti podjetja iz Gibraltarja
Za portal Jutarnji.hr je zaplembo potrdil tudi zagrebški odvetnik Anto Nobilo, ki zastopa Mitroviča.

Jahto so zasegli septembra, ko je iz črnogorskih vplula v hrvaške vode. Prekršili so najmanj dva predpisa. Mitrovića, na katerega je jahta registrirana in je njen večinski lastnik v času prihoda v hrvaške vode, ni bilo na plovilu. Formalno je lastnik jahte Mitrovićevo podjetje El Bosco, registrirano v Gibraltarju.

Po drugi strani pa so bili na krovu štirje člani posadke, ki so zaposleni v Mitrovićevem podjetju, registriranem na Hrvaškem. Hrvaška zakonodaja pa določa, da plovilo v lasti tujega podjetja ne sme zaposlovati posadke, zaposlene v hrvaškem podjetju.

Odvetnik Nobilo pa trdi, da Mitrović res ni bil na jahti v času zaplembe, je pa bil med potniki manjšinski solastnik gibraltarskega podjetja, kar ovrže trditev, da je jahta plula brez lastnika. Vložili so pritožbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.