Svet
11 ogledov

"Zelo sta se veselila križarjenja"

Costa Concordia Reuters
Reševalci še vedno iščejo pogrešane potnike in člane posadke na luksuzni križarki Costa Concordia, ki je v petek nasedla ob toskanski obali. "Zelo sta se veselila tega potovanja," je dejala hčerka dveh Američanov, ki sta med pogrešanimi.

Hčerka Jerryja in Barbare Heil Sarah je za ameriško radijsko postajo WBBM v Chicagu dejala, da sta se starša zelo veselila 16-dnevnih počitnic v Evropi.

"Do kruha sta spravila štiri otroke in jim nudila izobraževanje v zasebnih šolah in na univerzah, zato nikoli nista imela dovolj denarja," je dejala Sarah. "Ko sta se upokojila, sta začela potovati. In teh 16-dnevnih počitnic sta se zelo veselila."

Predstavnik italijanske obalne straže Marco Brusco je dejal, da še vedno pogrešajo 25 potnikov in štiri člane posadke. Med njimi je kar deset nemških državljanov. Brusco je ob tem še povedal, da obstaja "kanček upanja", da so pogrešani preživeli nesrečo, saj ladje še niso preiskali do konca.

Med pogrešanimi je tudi 26-letna Perujka Erica Soria, ki je bila del posadke. "Kot kaže, se položaj za mojo hčer slabša," je dejal njen oče Saturnino, ki sicer pravi, da tako včeraj kot danes ni dobil nobenih natančnejših informacij o njej.

Vztraja, da morajo reševalci še naprej iskati pogrešane in da morajo hčerko najti živo ali mrtvo. "Najbolj nas ubija to, da ne vemo, kaj se ji je zgodilo." Erika je bila ena izmed 45 Perujcev, ki so bili zaposleni na ladji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.