Svet
17 ogledov

Zemlja se je udrla sredi naselja

1/14
Žurnal24 main
V nemškem Schmalkaldenu se je ponoči udrla zemlja in nastala je 20 metrov globoka luknja. Tamkajšnji prebivalci trdijo, da je vzrok zaklonišče, ki so ga naredili med drugo svetovno vojno.
Več fotografij si lahko pogledate v GALERIJI.

V nemškem mestu Schmalkalden, 120 kilometrov stran od Frankfurta, se je danes okoli treh ponoči sredi ceste udrla zemlja in nastala je 20 metrov globoka in 30 metrov široka luknja. "Mislil sem, da nekdo ponoči opravlja nekakšna dela. Želel sem preveriti, kdo me moti pri spanju," je za Thüringer Allgemeine povedal tamkajšnji prebivalec Peter Wolfgang. "Najprej sem slišal zvok vode, nato, kako se nekaj ruši. Pogledal sem ven in pred sabo zagledal ogromen krater. Neverjetno."

Zemlja je v globino odnesla en avtomobil, drugi pa je obvisel na robu. Poškodovane so tudi vodovodne in plinske cevi ter prekinjen dovod elektrike. Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Fred Jäger je za nemške medije povedal, da zemlja še vedno drsi, luknja pa se povečuje. 25 prebivalcev iz šestih hiš se je moralo zaradi nevarnosti izseliti. Kaj je vzrok udora zemlje, še ni znano. Policija preverja navedbe prebivalcev, ki trdijo, da je bilo pod ulico med drugo svetovno vojno zaklonišče.

Nemški mediji poročajo, da je podobna luknja pred nekaj leti nastala v 40 kilometrov oddaljenem Tiefenortu, kjer se je porušilo staro okno zapuščenega rudnika. Septembra smo bili podobnemu dogodku priča tudi v Ljubljani, ko se je na gradbišču sredi Šiške porušila stena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.