Svet
32 ogledov

Žena in ljubček policist ubila grškega veleposlanika

Grški veleposlanik EPA
Nezvesta žena grškega ambasadorja v Braziliji je naročila njegov umor.

Grčijo pretresa razkritje brazilske policije, ki je razvozlala izginotje grškega ambasadorja Kyriakosa Amiridisa. Pogrešali so ga več dni, v četrtek pa na obrobju Rio de Janeira našli zažgan avto in v njem truplo. Policija je sedaj očitno sestavila še ostale delčke kriminalne zgodbe z udeležbo visokega tujega diplomata.

Zažgan avto | Avtor: EPA EPA
Brazilska policija trdi, da je umor ambasadorja naročila njegova žena Francoise Amiridis. 40-letnica je imela afero z 29-letnim brazilskim policistom Sergiom Gomesom Moreiro Filhom. Ta je med dolgotrajnim zaslišanjem sicer priznal, da je ubil ambasadorja, a naj bi se to zgodilo nepremišljeno oziroma v samoobrambi, ker da se je odzval na klic o družinskem nasilju med zakoncema, nato pa naj bi se tam stepel z ambasadorjem.

Policija pa je z nadaljevanjem preiskave ugotovila, da je šlo za dobro premišljeno zaroto, v katero je bil kot pomagač vpleten tudi policistov bratranec. 

Namesto prazničnega vzdušja doživel smrt

Veleposlanik Amiridis je pred dnevi iz prestolnice Brasilia dopotoval do mesta Nova Iguacu, kjer naj bi preživel božične in novoletne praznike s svojo ženo, s katero sta bila poročena 15 let. Šele v sredo je žena policijo obvestila, da je njen mož pogrešan, nakar so v zažganem avtu v četrtek našli njegovo do nerazpoznavnosti zoglenelo truplo. Policija pa je v stanovanju na kavču našla sledi krvi, kar naj bi potrjevalo, da je tam Moreiro ambasadorja zabodel do smrti, bratranec pa mu je pomagal na straži in nato pri prenosu trupla, za kar je prejel plačilo prek 20 tisoč evrov. 

Žena je sprva ostro zanikala vpletenost, a se je nato med zaslišanjem zapletla v nelogičnosti in končno izbruhnila v jok, sje povedal glavni preiskovalec Evaristo Pontes Magalhaes. Ta je uumor označil kot "tragično strahopetno dejanje in kot zločin zaradi strasti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.