Svet
8 ogledov

Žena Tsvangiraija umrla v nesreči

Zimbabvejski premier in prva dama sta bila na poti na deželo, kjer naj bi preživ Žurnal24 main
Žena zimbabvejskega predsednika vlade Morgana Tsvangiraija, Susan, je umrla v prometni nesreči, v kateri je bil poškodovan tudi sam premier.

Nesreča se je zgodila, ko je bila Susan Tsvangirai s svojim možem, predsednikom zimbabvejske vlade Morganom Tsvangiraijem, na poti proti Buheri južno od zimbabvejske prestolnice Harare, kjer sta nameravala preživeti konec tedna.

Tiskovni predstavnik Gibanja za demokratične spremembe (MDC), katerega voditelj je Tsvangirai, Nelson Chamisa, je za tiskovno agencijo Reuters povedal, da Tsvangirai ni v smrtni nevarnosti. "Obveščeni  smo bili o nesreči, v kateri je bil udeležen predsednik stranke. Poškodovan je, vendar ni v kritičnem stanju," je dejal in pojasnil, da se premier zdravi v bolnišnici v prestolnici. James Maridadi, prav tako tiskovni predstavnik stranke, pa je za tiskovno agencijo AP povedal, da je vozilo trčilo v tovornjak. Voznik tovornjaka naj bi domnevno zaspal.

Tsvangirai je prejšnji mesec s predsednikom Robertom Mugabejem oblikoval vlado narodne enotnosti. Voditelja sta bila dolgo časa rivala, preden sta se sporazumela za delitev oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.