Svet
15 ogledov

Ženska, ki je šla med ostrostrelce

Guevara
1/9
Reuters
36-letna učiteljica angleščine je odločena, da bo maščevala smrt svojih dveh otrok.

Potem ko ji je bomba uničila dom v Alepu in ubila njeno 7-letno hčerko ter 10-letnega sina, se je učiteljica angleščine odločila, da se bo vojski predsednika Bašarja al Asada maščevala tako, da se je pridružila ostrostrelcem sirske uporniške vojske. Je ena od redkih žensk, ki se bojujejo v prvih vrstah krvavega konflikta v Siriji.

Po kubanskem revolucionarju Che Guevari si je 36-letna učiteljica nadela vzdevek Guevara. "Rada se borim. Ko sem videla, kako je bil ubit eden od mojih prijateljev, sem začutila, da moram prijeti za orožje in se maščevati," je povedala za britanski The Telegraph. "Ne bom pozabila krvi svojih otrok,"  je dejala. "Obljubim, da bom maščevala njihovo smrt."

Guevara se je rodila v Palestini. Za orožje je prvič poprijela vojaškem kampu gibanja Hamas v Libanonu, kjer se je naučila rokovati z njim. Proti Al Asadu se je začela boriti že pred začetkom revolucije, ko je delala za tajno palestinsko stranko, ki je pripravljala načrt, kako se znebiti Al Asada. Sodelovala je tudi na protestih ob vzniku arabske pomladi.

Komentarjev 1
  • Avatar 523595
    523595 18:06 07.februar 2013.

    Znate li slovenci da je umro Staljin