Svet
15 ogledov

"Ženska ob posilstvu ne more zanositi"

Todd Akin Reuters
Republikanec Todd Akin, ki se poteguje za senatorski stolček, je s svojimi izjavami o splavu dodobra razburil ameriško javnost. Prepričan je namreč, da ženska ob posilstvu ne more zanositi.

"Kot jaz razumem zdravnike, je to zelo redko. Če gre dejansko za posilstvo, ima žensko telo sposobnosti, da celotno zadevo prepreči. Če to ne deluje, mislim, da moramo kaznovati, vendar mora biti kazen usmerjena proti posiljevalcu in ne bi smeli napadati otroka," je v televizijskem intervjuju dejal Todd Akin.

"Nesprejemljivo"

Intervju je v ZDA že sprožil val kritik. Organizacija za pravice žensk je prepričana, da je s temi besedami Akin osramotil ženske. Uporabniki družabnih omrežij pa so se razpisali o njegovi "znanstveni utemeljitvi" in izrazili zaskrbljenost, da je član odbora za znanost.

Njegove besede so obsodili celo republikanci, ki so prepričani, da je takšno mnenje "nesprejemljivo", nasprotuje pa mu tudi predsedniški kandidat Mitt Romney.

Akin pa po drugi strani trdi, da so bile njegove besede napačno razumljene. Ali so bile res, se lahko v naslednjem posnetku prepričate sami.

Komentarjev 4
  • Trsten 13:02 21.avgust 2012.

    Zgleda, da ima izkušnje s posilstvi, ker ni nobena zanosila. Mogoče pa ima meglo v jajcih bebo ameriški.

  • Minerva 11:41 21.avgust 2012.

    Dežela (ZDA), ki trdi, da je izumila zahodno demokacijo se spreminja v idiotokracijo.

  • Minerva 11:41 21.avgust 2012.

    Dežela (ZDA), ki trdi, da je izumila zahodno demokacijo se spreminja v idiotokracijo.