Svet
11 ogledov

Ženskam nadela "nevidne lisice"

lambeth EPA
Tako je starejši par trideset let mučil tri ženske.

Ta teden je svet šokirala usoda treh žensk, ki so v ujetništvu preživele kar 30 let, in to sredi britanske prestolnice. Nesrečnice je v svoji hiši zadrževal starejši par, osumljenca naj bi prihajala iz Indije in Tanzanije.

Zakaj ženske iz ujetništva niso mogle pobegniti že prej, še ugotavljajo. Na dan pa prihajajo nove informacije o njihovem trpljenju. Kot je izjavil britanski preiskovalec, je par svojim žrtvam, 69-letni Malezijki, 57-letni Irki in 30-letni Britanki, nadel "nevidne lisice". Ženskam naj bi storilca namreč "oprala možgane, jih pretepala in ustrahovala". Ujetnice so imele vsaka svojo sobo, a njihova svoboda je bila zelo omejena. Na vrtu so lahko obešale perilo, v trgovino pa so lahko odšle le pod nadzorom.

Kako so ženske pristale v krempljih svoji mučiteljev, še preiskujejo. V ozadju primera bi lahko stala sektaška organizacija. Starejši dve žrtvi naj bi namreč v stik z mučiteljema prišli preko "skupne politične ideologije", so danes razkrili preiskovalci, ki sumijo, da bi jih lahko sledi vodile v smeri polverske sekte. "Verjamemo, da sta starejši žrtvi moškega osumljenca srečali v Londonu preko skupne politične ideologije in da so živeli na skupnem naslovu v nekakšni komuni," so sporočili iz londonske policije.

Mati in hči?

Sprva je kazalo, da si žrtve niso v sorodu, sedaj pa so v javnost prišle informacije, da naj bi bila 30-letnica hčerka 57-letne Irke. Do spolnih napadov v hiši pa menda ni prišlo. Ali je najmlajša žrtev v sorodu z mučiteljem, še ugotavljajo. Znano pa je, da Britanka ni hodila v šolo, kljub temu zna pisati in brati. Opisujejo jo kot zelo inteligentno. 

Policija zdaj preiskuje, kako je mogoče, da 30-letnice doslej nikoli niso prestregle socialne službe, saj je njeno rojstvo uradno registrirano, ni pa nobenih zapisov o obiskih socialnih delavcev na domu, kot je to običajno.

Ženske je rešila pogumna Irka, ki je po ogledu oddaje o suženjstvu poklicala organizacijo Freedom Charity. Po dolgih pogovorih je organizaciji zaupala, da je ujeta že tri desetletja.

Par so aretirali, a po plačilu kavcije spet spustili na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.