Svet
50 ogledov

"Ženske nas posiljujejo"

zimbabve moski EPA
V zimbabvejski prestolnici Harare bodo pred sodnika stopile tri ženske, ki naj bi posiljevale moške, da bi se tako dokopale do njihove sperme. Le-to naj bi uporabljale pri skrivnih obredih.

Po enoletni preiskavi je oblastem uspelo pred sodnika pripeljati trojico, ki naj bi prežala na moške. Ena od njihovih domnevnih žrtev je o napadu spregovorila julija v intervjuju za državno televizijo.

Tri ženske so mu ponudile prevoz, ki ga je sprejel. "Ena od žensk mi je v obraz pljusknila vodo, nato so mi vbrizgale nekaj, zaradi česar se je v meni prebudila močna spolna sla. Ustavile so avtomobil in me prisilile v večkratni seks s kondomi. Ko so končale z menoj, so me nagega odvrgle v grmovje," je razkril. "Ljudje, ki so pospravljali travo, so poklicali policijo, ki me je odpeljala v bolnišnico. Tam so mi pomagali pri zmanjševanju učinkov droge, ki so mi jo dale, saj me želja po seksu ni minila."

"Smo samo prostitutke"

Ženske so obtožene napada, ne pa posilstva, saj zimbabvejski zakoni ne poznajo kategorije posilstva, ko bi ženska posilila moškega. Ko so jih prijeli, so v njihovem avtomobilu našli 31 uporabljenih kondomov. Trojica vse obtožbe zanika, poroča BBC. Zagovarjale so se, da so prostitutke in preprosto niso imele časa, da bi odvrgle kondome. Po aretaciji so jih spustili na prostost proti plačilu varščine.

Policija je prepričana, da ne gre za osamljen primer, ampak da je stvar razširjena po vsej državi. Temu naj bi pritrjevale tudi prijave iz različnih delov države o incidentih, ki naj bi se najpogosteje dogajali na avtocestah. Policija še ugiba, kaj je pravi razlog za tovrstne napade, in poziva vse priče, naj jim pomagajo pri njihovem razjasnjevanju.

Sperma kot del ritualov?

Spermo naj bi uporabljali v ritualih, ki naj bi zagotavljali poslovni uspeh, del pa naj bi jo prodali v tujino. Kulturolog in sociolog Claude Mararikei opozarja, da vloga sperme v ritualih ni jasna. Po njegovih besedah se tudi raziskovalci nočejo spuščati v to področje, ki meji na skrivne družbe, saj ne vedo, kako se bo njihovo raziskovanje končalo.

Svetovalec, ki dela z domnevnimi žrtvami posiljevalk, opozarja, da se mnogi moški ne upajo govoriti o svoji izkušnji. Bojijo se namreč, da ne bi izpadli pravi moški.

Moški, ki je o napadu spregovoril na televiziji, je razmišljal o samomoru. Počutil se je izrabljenega in razočaranega, povrhu vsega pa ga je zapustila še žena, ko se ji je zaupal o tem, kaj se mu je zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.