Svet
26 ogledov

Ženske v tradicionalnem zakonu prostitutke?

Sesanje mora biti udobno, pomembno pa je tudi, da je povratni zrak čim čistejši. Žurnal24 main
Med razpravo o prostituciji v Sidneyu je ena izmed udeleženk ženske v tradicionalnih zakonih primerjala s prostitutkami, kar je sprožilo salve kritik.

V Avstraliji odmeva priznanje nekdanje novinarke Amande Goff, da se že nekaj let preživlja kot prostitutka, ki na noč zasluži 5 tisoč dolarjev. O njenem primeru so razpravljali tudi na včerajšnji razpravi o prostituciji v Sidneyu, kjer je ena izmed udeleženk, pisateljica Jane Caro s prostitutkami primerjala tudi ženske v tradicionalnih zakonih.

Kot navaja avstralski portal News.com.au je Jane Caro pojasnila, da bi lahko tradicionalni zakon, v katerem ženske niso delale, pač pa v glavnem svojim soprogom predajale svoja telesa in pravice do reprodukcije, primerjali s prostitucijo. "Ženske, ki se za prostitucijo odločijo iz kariernih razlogov, svobodno in brez prisile, svoje stranke trpijo le kakšno uro. Včasih je takšna prostitucija trajala vse življenje. Dame, vse življenje," je poudarila Jane Caro.

Njena primerjava je - pričakovano - požela salve kritik. Avtorica za primerjavo ne glede na to trdno stoji. "Resnično smo ugrabili ženske v ekonomskem in pravnem smislu, nad svojimi telesi niso imele nobene kontrole," še poudarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.