Svet
21 ogledov

Ženske za ukinitev celibata

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Štirideset žensk v Italiji, ki so imele intimne zveze s katoliškimi duhovniki ali patri, je papežu poslalo pismo, v katerem se zavzemajo za odpravo celibata.

Kot pišejo italijanski mediji, ženske v pismu papežu Benediktu XVI. izpostavljajo, da "ima tudi duhovnik potrebo, da živi z bližnjimi, okuša čustva, ljubi in je ljubljen".

Vprašanje celibata je bilo na dnevni red razprav v Vatikanu ponovno uvrščeno marca, ko je kardinal Christoph Schönborn, dunajski nadškof, povedal, da bi ukinjanje celibata pomenilo konec spolnih zlorab s strani duhovnikov. Ko je papež po tej izjavi dunajskega nadškofa ponovno izpostavil svetost celibata, je svoje razmišljanje omenjeni kardinal vendarle preklical.

Avtorice pisma so za italijanske medije medtem povedale, da so se odločile javno boriti zoper celibat ravno po tej izjavi papeža, saj menijo, da gre za potrditev "svetosti nečesa, kar ni sveto“, pač pa gre za pravilo, ki si ga je v celoti izmislil človek oziroma institucija.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.