Svet
30 ogledov

Žerjav padel na supermarket, ena oseba mrtva

žerjav supermarket Bad Homburg trgovina Aldi
1/2
Reuters
V nemškem mestu Bad Homburg pri Frankfurtu je na supermarket padel žerjav. Ena oseba je umrla, več je huje poškodovanih.

V mestu Bad Homburg blizu Frankfurta se je gradbeni žerjav zaletel v supermarket Aldi. Pri tem je umrla ena oseba, pet oseb je ranjenih, med njimi dve huje. Med žrtvami je tudi operater žerjava, ki naj bi po navedbah očividcev padel iz žerjava, poroča nemški Bild.

Nesreča se je zgodila okoli 11:30 ure. Stavba se je delno porušila, po besedah policije pa grozi, da se bo še rušila. Na kraj nesreče so že prispeli reševalci, gasilci in policisti, ki še ne morejo stopiti v trgovski center.

Vodja trgovine Theo Stahlmecke je kmalu po nesreči povedal: "Bil sem tam. Hudo je počilo, nenadoma so ugasnile vse luči.“

Pod ruševinami naj bi bilo ujetih nekaj oseb.

Vzrok nesreče še ni znan.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:57 11.december 2013.

    No saj razumem , da neki prevajalec , ki nima pojma od pojma v tehniki , prevede namesto PADEL v ZALETEL, sam ni mi jasno kako ste še uredniki tolk tehnično nepismeni . A se po tem mestu v Nemčiji ...prikaži več kar gradbeni žerjavi sami vozijo po cestah. Mislim da ne , saj pri nas ne. Žerjav je PADEL na market zaradi pretežkega tovorja in morda še vetra , ki je sedaj še aktualen v tem delu EU.