Svet
9 ogledov

Zgoreli med gledanjem tekme

(Foto: null) Žurnal24 main
V nesreči cisterne z nafto in požaru, ki je sledil, je v DR Kongo umrlo najmanj 270 ljudi, vsaj 190 je ranjenih. Med mrtvimi je veliko otroki. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost.

Tovornjak je pripeljal iz Tanzanije, v vasi v DR Kongo pa se je prevrnil, pri čemer je prišlo do močne eksplozije. Zaradi razlite nafte se je požar hitro razširil po vsej vasi in uničil večje število domov, ki so na tem območju po večini zgrajeni iz blata.

Tuje agencije poročajo, da so nekateri prebivalci hiteli zajemati črno zlato, saj se soočajo s hudo revščino in pomanjkanjem. Reuters navaja, da jih je večina umrla v svojih bivališčih, kjer so gledali nogometno tekmo.

Umrlo okoli 230 ljudi
Po zadnjih podatkih naj bi umrlo vsaj 230 vaščanov. Pri tem so še poudarili, da je med žrtvami veliko število otrok, ki so takoj po nesreči obkrožili prevrnjeno cisterno, tik preden je prišlo do eksplozije. Pri prevozu ranjenih v bolnišnico pomaga tudi helikopter mirovnih sil ZN-a.

"Prizor je pretresljiv. Na ulicah ležijo številna trupla. Ljudje so v velikem šoku - nihče ne joče ali govori," je dejal viceguverner Južnega Kivuja Jean-Claude Kibala.

Med mrtvimi ni modrih čelad
Združeni narodi so že zanikali poročanja, da je med smrtnimi žrtvami tudi pet pripadnikov mirovnih sil, ki naj bi umrli, ko so domačinom skušali preprečiti, da bi se približali prevrnjeni cisterni. "Med žrtvami ni pripadnikov modrih čelad," dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.