Svet
1594 ogledov

"Zgrožen sem, hoteli so nas ustaviti z ostrostrelcem"

patriarh Porfirije Epa
Patriarh Porfirije je po ustoličenju črnogorskega metropolita Joanikija na Cetinju dejal, da je nekdo z ostrostrelcem hotel preprečiti ustoličenje.

Patriarh Porfirije je po povratku iz Črne Gore na svojem Instagram profilu zapisal, da je nekdo na Cetinju želel preprečiti ustoličenje metropolita Joanikija. Kot je zapisal, je iz Črne Gore odšel z mešanimi občutki. Po eni strani vesel, ker so ustoličili novega metropolita, po drugi strani pa globoko užaloščen, ker so bili "prisotni nekateri ljudje, ki so želeli preprečiti to dejanje ljubezni z ostrostrelsko puško". Patriarh Porfirije je dejal, da je na tem območju bolj kot karkoli drugega potreben mir. 

Cetinje Črna gora Svet Cetinje: Hudi spopadi med protestniki in policijo

Ustoličenje so namreč spremljali izgredi. Prišlo je do spopada med protestniki in policijo. Protestniki so namreč zahtevali, da ustoličenje poteka drugje. Nad policiste so se spravili s kamenjem, steklenicami in petardami, zato je policija odgovorila s solzivcem. Aretirali so več protestnikov, nekaj je bilo poškodovanih. 

Patriarha in novega metropolita so ob prihodu ...

... in odhodu varovali do zob oboroženi policisti. 


 dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 3
 • LukaMB 12:32 07.september 2021.

  Nekateri od njih so tako močno želeli v EU, da so kar spremenili valuto v EUR in to še pred Hrvaško a jim to žal ne pomaga in je ljudi pahnilo v še večjo bedo in slab ekonomski položaj. Kvečjemu ...prikaži več se jim je vse podražilo, plače pa so ostale na nivoju deutschmark.

 • Avatar Leon
  Leon 18:35 06.september 2021.

  To so države Zahodnega Balkana ,ki želijo v EU . Bizantinci !

 • jakec1575 08:58 06.september 2021.

  jao, kaksno šalabajzrsko varovanje.