Svet
1039 ogledov

Zima zahtevala smrtne žrtve

Sneg
Zaradi mraza so umrli trije moški. Sneg in led povzročata številne preglavice.

Na Balkanu je zima zahtevala prve smrtne žrtve. Po navedbah srbske policije je v bližini srbskega mesta Sremska Mitrovica umrl 50-letnik. Srbski mediji, ki se sklicuje na rezultate preiskave, so poročali, da je moški zmrznil.

Srbski mediji so kasneje poročali o še dveh moških, ki sta umrla zaradi podhladitve, in sicer 61-letniku iz Šida v Vojvodini ter 55-letnem brezdomcu, ki je umrl v opuščeni hiši v Novem Pazarju.

Sneg in led povzročata težave tudi v Hercegovini v BiH. Na več cestah v Hercegovini je promet otežen, v krajih Jablanica in Konjic so za danes in v torek odpovedali pouk v osnovnih in srednjih šolah. Hladen val v BiH je poskrbel tudi za dodatno delo tamkajšnjih gorskih reševalcev na meji s Hrvaško. Z gore Plješevica pri Bihaču v bližini hrvaške meje so tako v noči na danes gorski reševalci rešili štiri begunce. Že pred tem so na gori odkrili 20 migrantov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.