Svet
5 ogledov

Žirinovski za poligamijo

Od kontroverznega politika do zakonskega in svetovalca za samske. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Kontroverzni ruski politik Vladimir Žirinovski spet razvnema. Vnovič je predlagal uzakonjenje poligamije. Rešitev ima tudi za samske.

Na zasedanju ruskega sveta za realizacijo prioritetnih nacionalnih projektov in demografsko politiko je Vladimir Žirinovski predlagal, da bi ruskim moškim dovolili sklepanje drugega zakona, ne da bi pred tem prekinili prvega.

Moškemu bi morali dovoliti sklenitev drugega zakona z žensko, s katero bi imel otroka. Če bi moškim država to zakonsko omogočila, bi poskrbela, da moški skrbi tudi za prvo družino,“ je po poročanju ruskih medijev prepričan Žirinovski.

Žirinovski je prepričan, da ruski moški pri sklenitvi drugega zakona ne želijo prekiniti prvega, saj prvo ženo spoštujejo in ji ne želijo uničiti družine. Pri tem spomni, da se v Rusiji rodi 30 odstotkov izvenzakonskih otrok.

Prvak Liberalno-demokratske stranke je poleg tega predlagal tudi, da bi težavo samskih ljudi rešili z vzpostavitvijo posebne „službe za spoznavanje“ in posebnih „domov kulture“, kjer bi se lahko samski ljudje srečevali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.