Svet
7 ogledov

"Živ se ne bo predal"

Prijatelj Ratka Mladića iz šolskih dni trdi, da se najbolj iskan haaški ubežnik skriva v Rusiji, kjer zelo lepo skrbijo zanj. Mladić rad igra šah, ne mara pa računalnikov.

67-letni Ratko Vučetić je v intervjuju za srbski Alo! Dejal, da se Ratko Mladić skriva v Rusiji, navedbe, da naj bi se zadrževal v Novem Beogradu, pa so po njegovem navadna izmišljotina obveščevalnih služb.

Vučetić je upokojeni kapitan vojaške ladje, z Mladićem sta bila skupaj v obdobju šolanja in med vojno. Pravi, da ga je nazadnje videl junija leta 2001, ko so Slobodana Miloševića prepeljali v Haag. "Rekel mi je, da se nikoli ne bo predal živ in naj ne skrbimo. Rekel je: 'Nasvidenje, če bo bog dal, se vidimo, ko pridejo boljši časi,'" pravi Vučetić in obenem ostro zanika, da bi ga leta 2002 skrival v svojem beograjskem stanovanju.

Vsi ga imajo radi
Vučetić trdi, da je Mladić, za informacije o njem ponujajo 10 milijonov evrov, v Rusiji zelo priljubljen in da dobro skrbijo zanj: "Razen na tem Zahodu ni človeka na zemlji, ki ga ne bi sprejel v svojo hišo in živel z njim."

Kolega iz šolskih dni pravi, da se Mladić nikakor ne bo predal brez boja: "Ni Zdravko Tolimir ali Slobodan Milošević. Branil se bo. Ko se za nekaj odloči, ni sredstva, ki ga ne bi uporabil. Nikoli ga ne bodo ujeli," v intervjuju za Alo! trdi Vučetić.

Računalnikov se boji kot hudič križa
Vučetić je natrosil še nekaj zanimivosti o kolegu, za katerega pravi, da bi ga spoznal, tudi če je zdaj povsem spremenil zunanjo podobo, če ne drugače, po hoji. Dejal je, da so informacije o njegovem slabem zdravstvenem stanju, ki so zaokrožile v javnosti, navadna laž. Aprila 2001 je jemal zdravila zaradi nizkega pritiska, sicer pa je bil zdrav. Večjo bolečino mu je prizadejala smrt hčerke, prepričan je, da so jo umorili.

 Povedal je, da Mladić uživa v namiznem tenisu in šahu. Da dobi partijo, je pripravljen igrati dolgo v noč. "Ne mara pa računalnika in telefona. Računalnika se boji kot hudič križa," pravi Vučetić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.