Svet
33 ogledov

Živega zakopali zaradi mobilnika s kamero

sirija, vojaki, pokop Youtube
Domnevno iz Sirije prihaja okruten posnetek, kjer oboroženci, šlo naj bi za Al Asadu zveste vojake, zakopljejo živega moškega. Njegov zločin – ujeli so ga s kamero.

Na začetku enominutnega posnetka je viden moški z zavezanimi očmi, do glave že zakopan v zemljo. Skupini vojakov, med katerimi eden snema prizor, se očitno približa poveljujoči častnik, eden od vojakov pa mu poroča: "Da, gospod, storili smo, kot ste nam ukazali." Častnik vpraša: "Kaj ste odkrili, ste našli kaj na tej prekleti živali?"

Poročevalec pove, da je ujetnik iz Qussairja, uporniškega mesta blizu Homsa na zahodu države. Pri njem so našli mobilnik s kamero, s katero naj bi snemal premike Assadovih sil in jih pošiljal televizijskim hišam, piše Daily Mail. Na posnetku je vidno, kako vojak preda poveljujočemu mobilnik.

Na moškega letijo zmerljivke "pes" in "žival", nato pa oficir ukaže, naj ga zakopljejo. Vojaki začno metati zemljo, medtem ko moški s predirljivimi kriki ponavlja znani muslimanski izrek: "Ni boga, razen Alaha." Ko glava izgine pod zemljo, eden od vojakov pravi: "Reci, da ni boga, razen Bašarja (Al Assada, op. a.), žival."

Iz Sirije, kjer se uporniki srdito upirajo vladnim silam diktatorja Baširja Al Assada, tudi danes poročajo o potokih krvi, čeprav naj bi v tej državi veljalo premirje. Tako naj bi v Hami odjeknila silovita eksplozija, menda zaradi vladne rakete, ki naj bi ubila 70 ljudi. Vladna stran pa poroča, da je umrlo "le" 16 ljudi, eksplozijo pa da so povzročili uporniki zaradi neznanja pri sestavljanju bombe.

V bližini prestolnice Damask je bil danes ubit član Rdečega polmeseca, čeprav se je vozil v vozilu, ki je bil označen z znaki te humanitarne organizacije.

Komentarjev 1
  • ghz891 08:23 28.april 2012.

    Grozno, če je posnetek propaganda protivladnih protestnikov pa še toliko huje...