Svet
30494 ogledov

"Živimo kot psi, v rovih in ne vemo, kaj bi..."

twitter
Živijo v rovih, ki so jih izkopali z golimi rokami, nimajo streliva ali zdravil, mnogi med njimi pa sploh ne vedo, kje so.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek šestih ruskih vojakov, ki trdijo, da so prisiljeni "živeti kot psi." Pravijo, da so neopremljeni, brez informacij in ukazov, zato ne vedo, kaj bi. Živijo v rovih, ki so jih izkopali z golimi rokami, nimajo streliva ali zdravil, mnogi med njimi pa sploh ne vedo, kje so, piše britanski The Telegraph.

Nedavno mobilizirani ruski vojaki so o kaotičnih razmerah spregovorili v videu, objavljenem na ruskem portalu The insider. Vojaki so obtičali na frontni črti v vzhodni Ukrajini in to brez usposabljanja, uporabnega orožja in brez poveljnikov, za katere menijo, da jim lažejo.

Časnik še piše, da so vojaki prisiljeni živeti v mrazu, saj se temperature ponoči spustijo tudi pod ničlo. Nekaj jih je že zbolelo in potrebujejo hospitalizacijo, vendar se zanje nihče ne zmeni. "Ni ukaza, ni informacij. Sedimo v rovih, ker ne vemo, kaj bi. Ne vemo, kje so naši, ne vemo, kje so sovražniki, ne vemo nič," je rekel eden od vojakov. Ti trdijo, da so morale njihove družine plačati celo vojaške uniforme, rove pa so kopali z lastnimi rokami. "Nimamo lopat, ničesar ni. Živimo dobesedno na polju. Dvakrat na dan nam prinesejo malo hrane in to je vse," je dejal eden od vojakov. "Zakurimo ogenj, da se ogrejemo, nabiramo drva," pravi drugi. 

The Telegraph navaja, da so britanski obveščevalci že poročali o slabi opremljenosti ruskih vojakov, plačanci pa si morajo sami kupovati opremo. V enem od videoposnetkov, ki so se pojavili na družbenih omrežjih, je mogoče videti vojaka s plastično paintball čelado in otroškimi gumijastimi rokavicami. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Janez 07:55 30.oktober 2022.

    Sit sem te lažne propagande, ki jo trajba vaš medij, dostopa do ruskih in drugih medijev pa ni!!

  • KSAS 10:59 26.oktober 2022.

    https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/comments/ydlx24/a_couple_russian_soldiers_caught_in_the_act/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=share_button

  • romi 05:52 26.oktober 2022.

    Lažniv komentar in slike ,kje ste pa vidl Ruse tako razcapane!