Svet
11 ogledov

Življenja dali za zaščito deklet

Jon Blunk, Alex Teves, Matt McQuinn Reuters/Žurnal
Pokol v Koloradu je pokazal, da še vedno obstajajo ljudje, ki so pravi junaki in so pripravljeni svoja življenja žrtvovati za druge. Ameriški mediji so za heroje razglasili tri mlade moške, ki so zaščitili svoja dekleta in pri tem umrli.

Petindvajsetletni Jon Blunk je z dekletom Jansen Young sedel v kinu, ko se je začel pokol. Jon je Jansen potisnil na tla in jo zaščitil s telesom; streljanje je preživela le Jansen. Jon je bil osem let v mornarici, ravno zdaj pa je načrtoval, da ga bodo vzeli v najelitnejšo vojaško skupino Tjulnji.

Štirindvajsetletni Alex Teves je, ko se je začelo streljanje, skočil pred svoje dekle Amando Lindgren in jo potegnil na tla. Alex je prestregel strele, Amanda je preživela.

Tudi 27-letni Matt McQuinn je s telesom prestregel strele in s tem zaščitil dekle Samatnho Yowler. Samantho je zadel le en naboj v koleno, Matt je umrl.

Kot ugotavljajo ameriški mediji, se ni treba zgledovati po izmišljenih junakih, kot je Batman, ampak naj se ljudje zgledujejo po resničnih junakih, kot so Jon, Alex in Matt.

Komentarjev 2
  • izvedenec 11:51 26.julij 2012.

    ta pisarija o Koloradu presega vse meje razuma

  • Oxxo 11:36 26.julij 2012.

    Naj počivajo z ostalimi žrtvami v miru. In kapo jim dol. Bili so pravi dedci!