Svet
36 ogledov

Življenje mu je rešila tekočina za leče

Sam Derry-Woodhead youtube.com
Sam Derry-Woodhead se je v med tekom v divjini Queenslanda izgubil. Pogrešali so ga tri dni in tri noči.

Osemnajstletni Britanec se je pred dvema tednoma za eno leto preselil v Avstralijo, na farmo, ki je od civilizacije oddaljena približno sto kilometrov. V torek je šel teč in se izgubil. V sredo je policija sprožila iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo 50 ljudi. Preiskali so 500 kvadratnih kilometrov veliko območje, pri čemer so jim pomagali helikopter in manjša letala.

Mladeniča so našli v petek. Helikopter ga je odkril 5,5 kilometra od farme. Kot poroča tamkajšnji medij Brisbane Times, se je Sam splazil izpod skale in pomahal reševalcem. Sama naj bi pošteno opeklo sonce, bil je tudi dehidriran. Njegova mama je povedala, da ga je rešila tekočina za leče, ki jo je njegov oče nekoč spravil v nahrbtnik in nanjo pozabil. "Tekočino je v majhnih požirkih spil. To ga je rešilo. Poskušal je spiti svoj urin, a ga ni mogel pogoltniti," je še povedala Claire Derry in dodala, da je Sam, ki je hodil na vojaško akademijo, v treh dneh izgubil 15 kilogramov.

Derryjeva je novico, da so njenega sina našli, slišala na letalu, ko je bila na poti v Avstralijo. "Objela sem celotno letalsko ekipo. Prinesli so mi šampanjec, da sem novico lahko proslavila. Bilo je neverjetno," je še povedala presrečna mama, ki je mislila, da je sina za vedno izgubila.

Novembra se je podobna situacija zgodila Južnoafričanu, ki pa divjine ni preživel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.