Svet
7552 ogledov

Zjutraj napadi na Moskvo in Harkov

Epa
Ruska prestolnica z okolico, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila od začetka vojne v Ukrajini februarja 2022 redko tarča ukrajinskih napadov, vendar so ti v zadnjem času vse pogostejši.

Ruska zračna obramba je nad Moskvo zgodaj davi sestrelila več dronov, eden od letalnikov pa je poškodoval fasado stolpnice, je sporočil župan Sergej Sobjanin.

Rusko obrambno ministrstvo za novi napad na prestolnico obtožuje Ukrajino, od koder medtem poročajo o napadu z droni na Harkov. V obeh primerih ni bilo smrtnih žrtev.

Obrambno ministrstvo je navedlo, da je nad Moskvo sestrelilo dva ukrajinska brezpilotna letalnika, tretjega pa da so onesposobili, preden je ta ob padcu trčil v 21. nadstropje stolpnice.

Gre za isto stolpnico, ki je že utrpela škodo v nedeljskih napadih z droni na Moskvo, je prek Telegrama sporočil Sobjanin.

Osrednje moskovsko letališče je bilo zaradi dogodkov začasno zaprto, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ruska zračna obramba je nazadnje v noči na nedeljo preprečila podoben napad na Moskvo. Ruska prestolnica z okolico, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila od začetka vojne v Ukrajini februarja 2022 redko tarča ukrajinskih napadov, vendar so ti v zadnjem času vse pogostejši.

Iz Harkova na vzhodu Ukrajine pa danes prav tako poročajo o napadu z brezpilotnimi letalniki. Ruski droni naj bi tam zadeli šolo in športni kompleks, pri čemer je bila poškodovana ena oseba, navaja ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

dezurni@styra-media.si

Komentarjev 27
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 16:23 01.avgust 2023.

    kdor v tej vojni podpira NATO in njegove gospodarje je pristaš pedofilije, adrenokrom industrije, kabala mafije z obveznim cepljenjem in pristaš depopulacijo sveta z njim vred.

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 11:23 01.avgust 2023.

    Rusi naj na Ukrajino spustijo kakšno vodikovo bombo, da požgejo ukrajinsko nacistično golazen!

  • Kmodri 11:14 01.avgust 2023.

    Putlerjeva Rusija je zlo. In zlo je je treba za vsako ceno eradicirati!