Svet
213 ogledov

Zlate perverzije za Donalda Trumpa

Donald Trump v Savdski Arabiji EPA
Ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanijo in hčerko Ivanko na svoji prvi turneji po tujini v vlogi ameriškega predsednika. Danes se mudi v Izraelu, z obiska v Savdski Arabiji pa je odšel s perverzno dragimi darili.

Kot poročajo tuji mediji je savdski kralj Salman ameriškega predsednika Donalda Trumpa ob njegovem obisku bogato obdaroval; skupna vrednost daril naj bi dosegla vrtoglavo vsoto 1,3 milijarde dolarjev. Med drugim je Trump v dar prejel diamant, vreden več kot sto milijonov dolarjev, zlato pištolo, zlato sabljo, vredno več kot 200 milijonov dolarjev. Za celotno delegacijo je savdski kralj naročil kolekcijo 25 zlatih ročnih ur in 150 ogrinjal, okrašenih z diamanti.

Največja ulica v Riadu bo - v znak zahvale zaradi ameriških stališč zoper Iran, poslej nosila ime Donalda Trumpa, na največjem trgu bo postavljen Trumpov kip. Tuji mediji omenjajo še eno neverjetno dragoceno darilo; 125-metrsko ladjo z 80 sobami in 20 apartmaji, v kateri naj bi bila oprema delno zlata. Vrednost plovila je ocenjena na 800 milijonov dolarjev. Vsa darila naj bi postala last Trumpa osebno in ne Bele hiše.

Ameriška delegacija daril ni komentirala. Je pa uradno potrjeno, da sta državi med drugim sklenili tudi orožarski posel, vreden 110 milijard dolarjev, poroča STA. Dogovor naj bi po besedah ameriškega državnega sekretarja Rexa Tillersona služil kot pomoč Savdski Arabiji v boju proti "škodljivemu iranskemu vplivu". Pogodbe o dobavi vojaške opreme in podpori bodo po njegovi oceni služile dolgoročni stabilnosti Savdske Arabije in celotnemu Zalivu.

Trump je prvi dan obiska v Savdski Arabiji pospremil z besedami: "Bil je izreden dan. Izredna vlaganja v ZDA, na stotine milijard investicij v ZDA, delovna mesta, delovna mesta, delovna mesta."

Donald Trump, Jeruzalem | Avtor: EPA EPA

Kot prvi ameriški predsenik pri zidu objokovanja

Ameriški predsednik Donald Trump danes nadaljuje obisk v Izraelu, kjer se je srečal s predsednikom Reuvenom Rivlinom in premierjem Benjaminom Netanjahujem. Posvaril je pred Iranom, ki po njegovim besedah predstavlja grožnjo Izraelu in njegovim arabskim sosedam. Dodal je, da Iranu ne bi smeli nikoli dovoliti, da ima jedrsko orožje, poroča STA.

Donald Trump, Zid objokovanja | Avtor: EPA EPA
V okviru obiska je kot prvi predsednik ZDA v času predsedniškega mandata v Jeruzalemu obiskal staro mesto in baziliko Božjega groba, ki velja za najsvetejše krščansko mesto na svetu. Prav tako je tudi že obiskal Zid objokovanja v Vzhodnem Jeruzalemu. To ozemlje, ki si ga Palestinci želijo za prestolnico bodoče samostojne države, je Izrael zavzel v vojni leta 1967.

Trump je Zid objokovanja obiskal v spremstvu zeta in svetovalca za bližnjevzhodni mirovni proces Jareda Kusherja. Oba sta se mudila v predelu za molitev za moške. Na povsem zasebnem obisku ga ni spremljal nobeden izraelski predstavnik. Sta se pa Zidu objokovanja po navedbah dpa dotaknili tudi Trumpova hčerka Ivanka in prva dama Melania, ki sta molili v predelu za ženske.

Melania Trump, Jeruzalem | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Zmago 09:13 24.maj 2017.

    Mislim da Trump nima prav veliko izbire, al črno čepico na glavo al' pa ........ ;-\

  • MihaPu 19:31 23.maj 2017.

    Ta Trump je čisto ponorel, sedaj vahabitom in glavnim teroristom prodaja orožje, ki ga bodo koristili povsod po svetu proti nam. Tukaj se pa lepo vidi ta zionistična globalistična naveza USA/Israel/Saudia Arabia in pa še večje EU članice ga podpirajo, ...prikaži več vsi so proti pravičnemu svetu in proti Assadu ter Rusiji. Trump je očitno en velik klovn postal in je isti kot vsi ostali. Biznis terrorist, ki naorožuje svoje teroriste za lastne interese. USA je kreirala isis btw in njihove "fsa" glavorezce imenovane "umerjena opozicija". Pokazal je sedaj svoj obraz. Zionistična nesnaga.

  • Avatar praufo
    praufo 11:50 23.maj 2017.

    premalo poznaš ljudi, ki so zapustili to državo, ... zapustiš jo z nekim razlogom in v sebi nosiš gnev in obenem neko močno čustvo do kraja, kjer si "gor" rastel (ne dol), to so korenine, to je čas preživet, to ...prikaži več so spomini, ... in jezen si ker nisi mogel preživet in izživet svojih sanj ... jah ... in sem močno prepričan, da sestanka tramp - putin ni ravno zaradi melanije (grow up in comunist country)... to je ponos, to je sovraštvo, to je ... žal je slovenija podlegla hudi infekciji komunizma, sicer bi bilo vse drugače, ... nehajmo se sprenevedat