Svet
44 ogledov

Zlati ribici operirali možganski tumor

Operacija zlate ribice Lort Smith Animal Hospital
Zlata ribica iz Avstralije dobro okreva po operaciji tumorja na možganih.

Zlata ribica George ima zdravniško potrdilo, da spet lahko brez skrbi plava po svojem ribniku.

Veterinar Tristan Rich iz Melbruna se je lotil nekoliko nevadanega podviga. 10-letno zlato ribico George je njegova lastnica – ki je zelo navezana nanj – pripeljala na operacijo možganskega tumorja.

"George je imel precej velik tumor na vrhu glave, ki je počasi rasel in že začel vplivati na kvaliteto njegovega življenja. Težko je jedel, se premikal, druge ribe so ga nadlegovale,“ je Rich povedal za lokalno radijsko postajo 3AW.  Pravi še, da bi zdaj lahko živel še kakšnih 20 let.

V splošni anasteziji

Lastnica Lyn Orton je za Melbourne's Herald Sun dejala, da enostavno ni mogla več prenašati Georgovega trpljenja. "Radi primaknemo stole k ribniku in samo sedimo. Tako sproščujoče jih je opazovati,“ je dejala.

Operacija je v splošni anesteziji trajala 45 minut, veterinarji so morali predhodno vaditi, da so se naučili zmanjšati izgubo krvi 80-gramske ribe. Pri življenju so ribo med operacijo ohranjali tako, da so mu skozi škrge prečrpavali oksidirano vodo iz ribnika, v katerem sicer živi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.