Svet
20 ogledov

Zlezla v čevelj in jo pičila

Ženska iz Rekavic v bližini Banje Luke preživela ugriz kače.

Milevo Račić iz Rekavic v bližini Banje Luke (BiH) je ugriznila kača, ki je bila skrita v čevljih na hišnem pragu. Zahvaljujoč sosedom in hitremu posredovanju zdravnika je preživela brez hujših posledic. 

"Prijela sem čevlje, da se obujem in nenadoma začutila ugriz v prst," je povedala za bosanske medije. "Izpustila sem obutev iz rok, iz čevlja je prilezla ogromna črna kača, ki je bila zvita v klobčič. Kača je izginila v travi, jaz pa sem v šoku odkričala do soseda, saj mojega moža ni bilo doma."

Kot je dodala, je sama poskušala iz rane izstisniti strup. "V bolnišnici so mi povedali, da sem imela v veliko srečo," je dodala. "Dali so mi protistrup in me obdržali na opazovanju. Zdaj se počutim dobro, moram pa še jemati antibiotike."

Zaradi šoka velike bolečine ni občutila, je pa zaradi otekline vedela, da je situacija resna.

Njen mož je bil v službi, ko ga je poklical sin in mu povedal, kaj se je zgodilo. "Pomislil sem, da bi lahko bil gad in prestrašil sem se, da ne bo pravočasno prišla do zdravnika. K sreči se je dobro končalo," je povedal.

V tamkajšnjem zdravstvenem domu so za bosanske medije potrdili, da so sprejeli pacientko z ugrizom kače. Pojasnili so, da je to že tretji primer ugriza kače na območju Banje Luke letos.

Komentarjev 6
  • sintesi 22:21 17.junij 2013.

    sam ste res eni kljukci......ne vem kaj sploh berete in komentirate

  • ac-dc 15:00 17.junij 2013.

    Kako je mož bil v službi, če pa so tam kao vsi brezposelni.

  • Sebastjan Kroflič 13:29 17.junij 2013.

    Ja kakšne čevlje pa ima, da je bila noter skrita tako ogromna kača... ??