Svet
13 ogledov

"Zlom evra bi povzročil vzpon nacionalizma"

Zlom evra. Shutterstock
Nekdanji nemški finančni minister Peer Steinbrück in eden izmed resnejših kandidatov za nemškega kanclerja leta 2013 opozarja, da bi lahko zlom evra v Evropi povzročil vzpon nacionalizma.

"Če bi prišlo do padca evra, bi temu lahko hitro sledil proces ponovne nacionalizacije v Evropi," je Steinbrück dejal v govoru članom levosredinske stranke SPD.

Poleg tega je nemško kanclerko Angelo Merkel obtožil, da širi protievropska čustva v Nemčiji, ker uporablja izraz transferna unija, ki naj bi veljal za države z evrom, poroča CNBC.

"Evropska integracija je odgovor na leto 1945 in odgovor za 21. stoletjem," je dejal v govoru, ki so ga v živo prenašale največje nemške televizijske hiše.

Njegov govor je sicer potekal v luči opozoril ameriške bonitetne hiše Standard & Poor´s, ki je vsem državam z evrom zagrozila, da bi jim lahko znižala bonitetno oceno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.