Svet
20530 ogledov

Zlomljena sem, ker vas nismo rešili; počivajte v miru, angeli!

Požar Velika Britanija
1/6
Keegan (6), Tilly (4), Olly (3) in njihov starejši brat Riley Holt (8) so umrli v ognjenih zubljih. Staršem se je z dveletnim Jackom v naročju uspelo rešiti s skokom skozi okno.

"Zlomljena sem, ker nam ni uspelo, da bi vas rešili. Upam, da bo vaša družina močna in da jim boste za vedno ostali v srcih. Počivajte v miru, mali angeli," piše na enem od sporočil, ki ga je cvetju in plišastim igračam ob hiši položila Lamara Shelley, dispečerka reševalcev v kraju Stafforda Lane, predmestju Hednesforda v Veliki Britaniji, kjer se je sinoči zgodila velika tragedija.

Trije bratci in njihova sestra Keegan (6), Tilly (4), Olly (3) in Riley Holt (8) so umrli v požaru, ki je zajel njihovo hišo.

Starša Natalie (24) in Chris Moulton Unitt (28) so se rešili s skokom skozi okno, s seboj sta imela dvoletnega Jacka.

Nihče od njih ni težje poškodovan, so pa zaradi dogodka popolnoma sesuti.

Požar Velika Britanija | Avtor: Profimedia Profimedia

Požar je izbruhnil malo pred tretjo popoldan, preiskava o vzrokih še poteka in bo zaradi obsežnega ognja najverjetneje trajala še kar nekaj dni, pravijo preiskovalci.

Sosedje trdijo, da je pred požarom silovito počilo (ena od teorij je, da je eksplodiral bojler za toplo vodo) in da so takoj po tem slišali silovito kričanje otrok, ki jih je zajel ogenj.

Kmalu po tem je na vrata sosedov začela trkati mama umrlih otrok in rotila: "Moji otroci so ujeti v hiši! Pomagajte!" A za nesrečne otroke ni bilo več pomoči.

Sokrajani se zbirajo okoli hiše in v spomin na umrl otroke prižigajo sveče in odlagajo rože ter plišaste igrače. Mnogi ljudje pomagajo tudi s hrano, obleko in posteljnino in drugimi potrebščinami, ki jih bodo starši rabili, da se spet postavijo na noge.

Požar Velika Britanija | Avtor: Profimedia Profimedia

Sporočilo, s katerim se je od otrok poslovila Lamar Shelly, je vse sosede globoko pretreslo.

"Osebno vas ne poznam, sem pa pomagala ekipi reševalcev, ki vas je poskušala rešiti. Počutim se poraženo, ker nam ni uspelo," je zapisala Shellyjeva.

Starše je obiskala tudi učiteljica najstarejšega dečka, ki je umrl v požaru. Učitelji in osebje je šokirano ob tej vesti, je povedala in dodala, da se ga vsi spominjajo kot veselega in vedno nasmejanega z zelo prepoznavnim smehom. "Kadarkoli je bil kdo od njegovih prijateljev zaskrbljen ali žalosten, je naredil vse, da bi ga nasmejal," je povedala učiteljica.

Požar Velika Britanija | Avtor: Profimedia Profimedia

Teta umrlih otrok je za britanske medije še povedala, da je njihova mama povsem sesuta, otroci so ji pomenili vse ter da je vprašanje, kako se bo po tragediji sploh lahko opomogla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.