Svet
2296 ogledov

Zlorabe delavca: Moral ji je poljubljati stopala

Mohamed bin Salman, savdski princ Epa
Princeso je francosko sodišče spoznalo za krivo.

Hči kralja Savdske Arabije je zlorabljala delavca v njenem luksuznem stanovanju v Parizu, je presodilo francosko sodišče. Princeso je obsodilo na deset mesecev pogojne zaporne kazni.

Odvetnik princese Hase bin Salman je po razglašeni sodbi rekel, da je večina trditev v princesino škodo lažnih in da bo vložil pritožbo.

Moral ji je poljubljati stopala

Glede na prvotne obtožbe je zlorabljeni Ašraf Eid policiji povedal, da mu je princesin telesni stražar zvezal roke, ga udarjal, prisilil, da je poljubljal princesina stopala. Pred tem ga je obtožila, da jo je snemal z njegovim mobilnim telefonom.

Policistom je povedal, da so mu mobilni telefon na silo odvzeli in da mu je princesa pri tem zabičala, da bo že videl, kako se ravna s princeso in kraljevo družino.

43-letna princesa, sestra prestolonaslednika Savdske Arabije vsakršne obtožbe zavrača, na sodišče ni prišla.

Se bodo zaostrili odnosi?

Francija je sicer v dobrih odnosih s Savdsko Arabijo, vendar dvostranski odnosi med državama so po sprejeti sodbi na preizkušnji, menijo opazovalci. Francoski predsednik Emmanuel Macron se prizadeva, da bi rešil iranski jedrski sporazum, ki mu Savdska Arabija skupaj z ZDA nasprotuje.

Savdske kraljeve osebe so imele sicer tudi že prej težave z zakonom v Franciji. Med drugim je francosko sodišče leta 2013 odredilo, da se zapleni francosko premoženje savdske princese Mahe al-Sudairi, žene nekdanjega ministra za notranje zadeve princa Najefa bin Abdul Aziza, in sicer zaradi neplačanih računov v luksuznem hotelu v višini skoraj šest milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.