Svet
5 ogledov

Zlorabil triletnico, sodnik mu je omilil kazen

razno 14.11.13. pedofilija, zloraba, otrok, otroci, nadlegovanje, nesreca, zalos Shutterstock
Sodnik je v ameriški zvezni državi Kalifornija pedofilu znižal z zakonom predvideno kazen z obrazložitvijo, da žrtve ni namenoma poškodoval.

Sodnik Marc Kelly trdi, da bi bila obsodba 20 letnega Kevina Jonasa Rojano-Nieta na najmanj 25 let zapora, kot to predvideva zakonodaja, kruta in nenavadna kazen. Zato se je odločil, da mu kazen omili – prisodil mu je deset let zaporne kazni.

V devet strani dolgi obrazložitvi sodnik poudarja, da se je za znižanje kazni odločil, ker v času procesa ni bilo jasno dokazano, da je storilec zavestno in namerno želel škodovati žrtvi.

Njegova odločitev je v javnosti dvignila veliko prahu. Državni tožilec Tony Rackauckas je že napovedal pritožbo. "Ta grozljiv zločin je treba kaznovati tako, kot to predvideva zakon," je dejal.

Organizirali so se tudi ljudje, ki so na spletu v nekaj dneh zbrali 32 tisoč podpisov zoper odločitev sodišča.

Žrtev je bila njegova soseda

Rojano-Nieto je bil obsojen zaradi posilstva triletnice – njegove sosede – ki je zatavala v njegovo garažo, medtem ko je igral video igrice. Mama jo je takoj začela iskati, a je Rojano-Nieto, ki je bil kot otrok tudi sam zlorabljen, medtem zaklenil garažna vrata. 

V obrazložitvi sodnik pojasnjuje, da je deklica zdaj zdrava in vesela, a obenem poudarja, da je težko predvideti kakšen vpliv bo imel zločin na njeno življenje.

V psihološkem profilu storilca sodišče ugotavlja, da ne gre za klasičnega pedofila in ne predstavlja grožnje družbi.

"Čeprav gre za resen in grozljiv zločin, se ta ne more primerjati s pedofili, ki prežijo na nedolžne otroke," poudarja sodnik. 

Komentarjev 2
  • Janez_53 10:32 10.april 2015.

    Temu sodniku bi bilo treba malce prebrskati njegove računalnike! Človek kar ne more mimo tega, da se mu očitno zločinec bolj smili kot žrtev!

  • 4krogci 10:12 10.april 2015.

    amerika amerika...... čudno da ni na sodišču reku da tega ni storil, zato k je to gnusno k je ze prestara!!