Svet
21 ogledov

Zmaga na strani PS4

Ryse the son of empire Promo
V pričakovanju. Na sejmu E3 sta se z napovedmi novih konzol in iger pomerila Sony in Microsoft.

Microsoft in Sony sta na sejmu E3 (Electronic Entertainment Expo), ki velja za največji in najbolj težko pričakovan sejem zabavne elektronike, razkrila ceno igralnih konzol nove generacije xbox one in playstation 4 ter okviren čas, ko bosta na voljo kupcem.

Xbox one bo na prodajne police prišel novembra in bo v Evropi stal 499 evrov, medtem ko bo v ZDA občutno cenejši, in sicer za kar 125 evrov.

Sto evrov cenejši od xboxa

Svojo ceno je za PS4 razkril tudi Sony in poskrbel za največje presenečenje sejma, saj bo njegova konzola kar za sto dolarjev cenejša od Microsoftove. Priporočljiva prodajna cena v ZDA bo namreč 399 dolarjev, v Evropi pa 399 evrov oziroma sto evrov več kot v Ameriki. PS4 bo mogoče kupiti “v prazničnem času”, vendar natančen datum ali vsaj mesec še ni znan, kljub temu pa omenjena konzola že velja za zmagovalko boja med Microsoftom in Sonyjem, saj ima poleg cene vrsto drugih prednosti (okvir).

Ker se bodo kupci odločali tudi glede na ponudbo iger, je Microsoft sicer že objavil naslove, kot so Ryse: Son of Rome, Minecraft, DeadRising3 ter novi različici priljubljenih iger Halo in Battlefield, Sony, ki v prvem letu namerava izdati sto naslovov, pa je med drugim napovedal The Order: 1886 in Kingdom Hearts 3 ter odprtost za igre iz manjših studiev.

Slabosti in prednosti

Cena: PS4 bo stal 399 evrov, xbox one 499.

Obseg paketa: Z xboxom one bodo kupci dobili tudi kinect (kamera in mikrofon), kupci PS4 pa ga bodo morali doplačati.

Igre: PS4 bo bolj odprt za neodvisne proizvajalce iger, vendar pa je Sony za leto 2013 razkril manj zanimivih naslovov kot Microsoft.

Zahteve: Xbox one bo zaradi preverjanja avtentičnosti iger vsakih 24 ur zahteval povezovanje na splet, PS4 pa ne.

Zasebnost: Kinect bo moral biti, da bo lahko deloval, ves čas priključen na konzolo, kar glede na kamero in 24-urno povezovanje na splet pomeni večji nadzor in izgubo zasebnosti.

Restrikcije: PS4 bo v nasprotju z xboxom one omogočal igranje rabljenih iger in neomejeno izposojo drugim uporabnikom Sonyjeve konzole.

Komentarjev 2
  • puys 11:23 13.junij 2013.

    Poln k* že mam teh cen eu vs usa. Naj že nekdo uzakoni, da morajo biti cene enake!

  • kvizko5 08:48 13.junij 2013.

    PS4 pride v Nemčiji na police v mesecu novembru....me zanima če bo tudi pri nas že takrat!!??