Svet
42 ogledov

Zmanjkalo prostora za umrle

Begunci na otoku Lezbos EPA/Yannis Kolesidis
Na grškem otoku Lezbos zaradi množičnega dotoka beguncev zmanjkuje prostora za pokopavanje ljudi, ki umrejo na poti ali med čakanjem na prevoz

Na grškem otoku Lezbosu ni več prostora, kamor bi pokopali mrtve begunce, opozarja župan Spyros Galinos.

Oblasti na otoku sedaj pravijo, da so tamkajšnja mrtvašnica in pripravljeni grobovi že zapolnjeni in da ne morejo poskrbeti za dodatna trupla. Ker trenutno nimajo kam pokopati 50 trupel, edino možnost vidijo v razširitvi pokopališča.

V enemu mesecu več kot celo lansko leto

Na Lezbos, kjer živi 85 tisoč ljudi, je v minulem mesecu pribežalo 218 tisoč ljudi. Tako je na Lesbos v enem mesecu vstopilo več beguncev kot v celem lanskem letu.

Samo v zadnjih štirih dnevih se je v Egejskem morju pred Lezobosom utopilo 43 ljudi.

Oblasti na otoku sedaj pravijo, da so tamkajšnja mrtvašnica in pripravljeni grobovi že zapolnjeni in da ne morejo poskrbeti za dodatna trupla, navaja makedonska tiskovna agencija Mia.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:01 03.november 2015.

    Koga briga vera. Prišli so v Grčijo in v Grčiji veljajo grška pravila. Če želijo biti pokopani, pa naj gredo nazaj. Sploh ne razumem zakaj okrog tega sploh nastajajo dileme. Ne moreš prit drugam, nič dat, nič plačat in potem ...prikaži več zahtevat, da je vse po tvoje. Vera je zasebna zadeva, stvar posameznika. Pokopališča pa so javna.

  • edstark 16:24 03.november 2015.

    Jim vera ne dopusti kaj takega, oni morajo onesanževati prst.BI pa bila najboljša varianta potem, truplo v bio-razgradljive vrečke in v morje, pa naj se živali nafutrajo.

  • Papaja Popi 16:09 03.november 2015.

    Kremiranje