Svet
13 ogledov

Zmeda na Otoku zaradi snega

vreme, sneg, velika britanija,
1/5
Žurnal24 main
Sneženje ne povzroča preglavic samo slovenskim voznikom ampak tudi britanskim. Zaradi obilnega sneženja in nizkih temperatur britanska policija prebivalce že poziva, da naj ostanejo doma.

Najhuje je predsvem na Škotskem in na Severnem Irskem, v naslednjih dneh pa se nič dobrega ne piše niti Londončanom.

Britanski meteorološki inštitut tako po poročanju Sky Newsa tako opozarja, da je najbolj prizadeto območje Northumberlanda, kjer je zapadlo 35 centimetrov snega. Tamkajšnja policija zato voznikom priporoča, da naj ne zapuščajo svojih domov, razen če res ni nujno.

"Vsak, ki se bo odpravil na prosto lahko pričakuje, da bo njegovo potovanje nevarno. Če pa se odpravljate peš, pa se zelo toplo oblecite," je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije.

Fotografije zasnežene Velike Britanije si oglejte v GALERIJI.

Iz celotne države sicer že ves dan poročajo o številnih prometnih nesrečah in zdrsov vozil. V trčenju vozil na avtocesti blizu Sheffielda sta bili dve osebi ranjeni. Zaradi poledelenih tal pa se je poškodovalo tudi veliko pešcev.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes nekatere dele države spet zajelo sneženje, temperature pa se bodo spustile globoko pod ničlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.