Svet
8360 ogledov

Zmešnjava: Starša iz porodnišnice odnesla napačnega novorojenčka

dojenček porodnišnica Shutterstock
Ko sta ob odpustu iz porodnišnice prevzela otroka od babice, novopečena starša nista niti slutila, da deklica ni njuna.

Novopečeni črnogorski starši so bili v sredo nemalo presenečeni, ko so opazili, da iz porodnišnice niso prinesli svojega novorojenčka temveč drugega dojenčka. Po vrnitvi v porodnišnico je par dobil svojega otroka, osebje se je opravičilo, vodstvo porodnišnice pa je napovedalo ukrepe za preprečevanje podobnih nevšečnosti v prihodnje.

Da nekaj ni v redu, je prvi posumil oče, ki je opazil, da je otrok precej manjši od njune hčere. Ko so prišli domov, je mama ugotovila, da novorojenka na zapestnici iz porodnišnice nima enake številke kot ona.

Par se je nemudoma vrnil v porodnišnico, kjer ju je čakala njuna deklica, tamkajšnje osebje pa se jima je opravičilo.

"Ob odpustu iz porodnišnice niti medicinska sestra niti porodnica nista opazili, da mati in novorojenka na zapestnici nimata enake številke. Napaka se je zgodila zaradi nevestnega in neodgovornega dela, ker medicinska sestra ni ravnala po predpisanem postopku. Napako smo takoj opazili in odpravili," je porodnišnica zapisala v sporočilu za javnost in ob tem napovedala strožji nadzor ob odpustu novorojenčkov iz porodnišnice.

Kot so pojasnili, bodo v prihodnje ob odpustu poleg matere novorojenčka prisotni še trije člani osebja porodnišnice, in sicer neonatolog ter dve medicinski sestri. Dodali so, da se jim je kaj takega zgodilo prvič ter da so proti medicinski sestri že uvedli disciplinski postopek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.