Svet
21845 ogledov

Znane nove podrobnosti iz hiše groze, v kateri so našli trupla novorojenčkov

hiša groze na Poljskem, kjer so našli trupla novorojenčkov
1/3
Profimedia
Znanih je več podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo v hiši v vasici Czerniki, v kateri so našli trupla treh novorojenčkov.

Konec tedna je policija v hiši družine Gierasik v vasi Czerniki našla trupla treh novorojenčkov. Po odkritju so pridržali 54-letnega Piotra Gierasika in njegovo 20-letno hčer Paulino Gierasik. Grozi jima kazen zaradi umor in incesta. 

"Ženska je bila obtožena zaradi dveh umorov in zaradi incestnega razmerja z očetom. Moški je obtožen treh umorov, incestnega razmerja z 20-letno hčerko in incestnega razmerja s še eno hčerko," so sporočili z okrožnega tožilstva v Gdansku. 

Dva novorojenčka naj bi bila plod razmerja 54-letnika z 20-letnico, medtem ko naj bi bila mati tretjega novorojenčka druga hčerka. 

Moški se je z družino priselil v vas pred približno 15 leti. Po tem, ko mu je umrla žena, je ostal sam z otroki. Navedbe o tem, koliko otrok sta imela s pokojno ženo, se razlikujejo – po nekaterih podatkih naj bi imela deset otrok, po drugih dvanajst. Najstarejši otroci so se že odselili, piše Super Express. 

hiša groze na Poljskem, kjer so našli trupla novorojenčkov | Avtor: Profimedia Profimedia

Družina ni izstopala. Kot znajo povedati sosedi, oče ni pil, z otroki so ga videli na sprehodih in v gozdu, kjer so nabirali gobe. Dodali so, da je bila okolica hiše zanemarjena, so pa pred časom zamenjali okna. "Običajni ljudje. Kdo bi si mislil, da se za štiri stenami dogaja kaj takega," so povedali. 

Paulina je delala v slaščičarni v sosednji vasi. Sodelavci so pred časom začeli sumiti, da je dekle nosečo, ko je začela nositi široka, ohlapna oblačila. Nato je vzela tri tedne dopusta, a se je že po enem tednu vrnila na delo. "Vsi smo ugibali, ali je noseča. Mislim, da si je trebuh prevezala s pasovi, kot neke vrste korzet. Ko se je predčasno vrnila z dopusta, je bila sprememba opazna. Bila je veliko bolj suha, šibka in stalno utrujena. Ko smo jo vprašali po otroku, se je delala presenečeno in je vse zanikala," je povedal sodelavec. 

hiša groze na Poljskem, kjer so našli trupla novorojenčkov | Avtor: Profimedia Profimedia

Eden od domačinov je za časnik Fakt povedal: "Živela sta kot par. Klicala ga je Piotr, po imenu. Hodila sta z roko v roki. Pred nekaj meseci ji je obril glavo, da je ostali moški ne bi gledali. Gledala ga je kot boga". 

Eden od Paulininih sodelavcev naj bi obvestil socialno službo, potem ko je videl vznemirjujoče sporočilo, ki ga je 20-letnica poslala očetu. 

S tožilstva so sporočili, da čakajo obdukcijska poročila, ki bodo razkrila vzrok smrti novorojenčkov. Policija nadaljuje s preiskavo hiše in posestva, da bi videli, ali so morebiti kje skrita še kakšna trupla. 

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 12
  • Kmodri 18:30 20.september 2023.

    To je rezultat prepovedi splava!

  • Idioti 18:11 20.september 2023.

    Bolj je država katolibanska , bolj je družba gnila navznoter !

  • stajerc200 09:53 19.september 2023.

    Ender,malo si pomešal. Prav Trstenjakova je simbol zdrave kulture in simbol delovnega Slovenca,ki z lastnim razumom in rokami poskrbi zase...v nasprotju z ljudmi,ki se obregajo ob Trstenjakovo in vsak mesec čakajo na nakazilo s CSD-ja. Vsaj praviloma je tako!! Naj ...prikaži več te spomnim,da so osebe, ki so prisesane na "socialno", praviloma levi volivci.