Svet
7 ogledov

Znano po enem mesecu – samček je!

Mala panda
1/2
ZOO Schönbrunn/Renate Haider
Oskrbnikom dunajskega živalskega vrta Schönbrunn je po enem mesecu uspelo ugotoviti spol malega pande. Tako kot prejšnja mladička Fu Long in Fu Hu je tudi ta samček.

Samica svojega naraščaja takoj po rojstvu niti za trenutek ni pustila samega in se nekaj časa sploh ni prehranjevala. Ker je mati Yang Yang zdaj že nekajkrat zapustila majhno ogrado ter se šla okrepčat z bambusom in vodo, je oskrbnikom uspelo v pravem trenutku fotografirati mladička in ugotoviti njegov spol. Zdaj bodo za samčka lahko začeli izbirati ime, ki se po kitajski tradiciji lahko določi šele sto dni po rojstvu, so sporočili iz avstrijskega živalskega vrta Schönbrunn.

Po enem mesecu desetkrat težji

Ko je mali panda 14. avgusta zagledal luč sveta, je tehtal le sto gramov, zdaj pa je težak že dober kilogram. Vsakih pet ur pri materi, ki ga nenehno nežno ljubkuje, sesa mleko in pri tem oddaja zadovoljne zvoke. Še vedno ne vidi, njegov puh po telesu pa se že spreminja v vedno gostejši črno-bel kožuh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.