Svet
26 ogledov

Zombijevski golobi ustrahujejo Moskovčane

golob Reuters
Kot nori hodijo v krogu, krožijo z glavo, ignorirajo avtomobile in pešce …

Moskovčani se bojijo za golobe in tudi zaradi golobov. V zadnjih tednih je namreč poginilo nadpovprečno veliko živali, ki naj bi jih zajela "skrivnostna" bolezen, zaradi katere se vedejo nadvse nenavadno – kot zombiji, pravijo tamkajšnji prebivalci.

Posnetki ruskih medijev kažejo, da so golobi pred svojo smrtjo hodili v krogu ali nazaj. Nenavaden je bil tudi položaj njihov glavic. Pogosto so jih tiščali ob tla ali proti svojemu hrbtu. Sicer zelo plahe živali so ignorirale avtomobile in pešce, kot da ne bi zaznavali, kaj se okoli njih dogaja. Na Twitterju je nek uporabnik dogajanje opisal kot "golobja apokalipsa“.

Strokovnjaki so sprva predvidevali, da so živali zbolele za boleznijo Newcastle, virusno obolenje, za katero lahko zbolijo tudi ljudje. Moskovski veterinarji so sedaj odkrili, da gre za okužbo s salmonelo. Živali so umrle počasi in v velikih bolečinah, poročajo mediji. Infekcija namreč počasi uničuje njihov celotni prebavni sistem.

Moskovske oblasti pa se zaradi pogina prav nič ne obremenjujejo. Vodja ruske zveze za zaščito potrošnikov Gennadij Onischenko ne pozna usmiljenja. Golobe je označil za umazane in neumne živali. Predsednik organizacije Ruski golobi, Wiktor Charlaschin, pa pravi, da gre za vrsto golobov, ki je v prestolnico prišla leta 1957 in "se od takrat razmnožuje kot nora". "Prava kuga so,“ je še izjavil.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 21:57 18.avgust 2013.

    Ko sem se še ukvarjal z inkubatorji in valitvami , so take simptome imela piščad , ki so bila preblizu žarnice in so se jim glave pregrele-Če to prenesem na golobe , lahko samo trdim , da jim je ...prikaži več sonce scvrlo možgane , bi lahko rekel , da so dobili sončarco. Niso pa nobeni zombiji , zombiji ste vi na Žurnalu.

  • mph 20:00 18.avgust 2013.

    So živali, ki so umrle (tokom let nam jih je žal kar nekaj umrlo) in obstajajo neka gnusna bitja, ki na zunaj sicer spominjajo na homo sapiensa, pa lahko rečemo, da so crknila, ko jih ni več.

  • McBobo 19:31 18.avgust 2013.

    Žival crkne ali pogine ne pa umre. Malo splošne izobrazbe vam nebi škodilo.