Svet
1923 ogledov

ZOO: kozje mleko, piščančja juha in losos za okužene mačke

Levi
1/3
Epa
Levi in tigri iz živalskega vrta v Washingtonu imajo nov koronavirus, piše Washington Post.

Nekatere velike mačke, ki so bile prejšnji teden na testu za nov koronavirus pozitivne, so se med drugim borile tudi s pomanjkanjem apetita, kar je oskrbovalce močno skrbelo. Zato so jih crkljali s posebno otroško hrano, piščančjo juhico, kozjim mlekom, kozjim sirom in lososom.

Na test je bilo pozitivnih šest levov in trije tigri, simptomi pa so bili tipični za bolezen: kašljanje, kihanje in nedejavnost. Stanje se je šestim mačkam izboljšalo, trije levi pa so še vedno slabi, so sporočili iz živalskega vrta. Gre za dva sedemletna samca Shaka in Jumbo ter za 17-letno levinjo Shero. Te so zdravili tudi z zdravili. Diagnostična preiskava starejše levinje je žal pokazala tudi na odpovedovanje ledvic, čeprav ni jasno, ali je to posledica virusa.

Levi | Avtor: Epa Epa

Cepljenje živali

V živalskem vrtu ne vedo, kako so se živali okužile. Predvidevajo, da jih je okužil asimptomatski delavec.

Sodeč po pisanju Washington Posta, so nekatere živali v ZDA že začeli cepiti s cepivom Zoetis, ki je bil narejen posebej za živali. Od začetka epidemije so bile z virusom okužene že številne živali v živalskih vrtovih, med njimi tudi vidre, gorile in snežni leopardi.

Komentarjev 3
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 07:39 26.september 2021.

    V gozdu imam ene tri "kapitalne" bukve, ki se čudno obnašajo..Ko piha veter,sumljivo šelestijo in barva listja se spreminja...Sumim, da jih je s Covidom okužil medved, ki se je "drajsal" ob njih...Pozivam Kreka, da jih pride osebno cepit...Cepci..

  • jakec1575 21:31 25.september 2021.

    Norci V vuhanu so se igrali boga in uspesno unicili bariero med vrstami s tem virusom. Tega v naravi ni.