Svet
10539 ogledov

ZOO: volkovi uničili varnostni mehanizem in preplezali ograjo

Volkovi Profimedias
V Franciji je iz ograde živalskega vrta pobegnilo devet volkov.

Francoske oblasti so začasno zaprle živalski vrt Trois Vallees v mestecu Montredon-Labessonie na jugu države, potem ko je devet volkov v času obiskov pobegnilo iz ograde, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v petek sporočili lokalni uradniki.

Med nedavnim incidentom v živalskem vrtu ni bila poškodovana nobena oseba, so pa zaposleni ustrelili štiri volkove, preostalih pet so na kraju dogodka uspavali, je za AFP povedal lokalni uradnik Fabien Chollet.

"V živalskem vrtu v tistem času ni bilo veliko ljudi, zato obiskovalci niso bili v neposredni nevarnosti," je dejal Chollet in dodal, da bo zaradi težav z varnostjo živalski vrt zdaj treba zapreti, dokler se napake ne odpravijo.

Štiri volkove so ubili

Lastnik živalskega vrta Sauveur Ferrara je za AFP povedal, da so volkove sicer dobili pred kratkim, pobegnili pa so tako, da so uničili varnostni mehanizem in preplezali ograjo, vendar niso zapustili območja živalskega vrta.

"Zaradi nenormalnega in nevarnega obnašanja je osebje živalskega vrta žal moralo ubiti štiri volkove," je dodal Ferrara in poudaril, da so pred tem vse prisotne obiskovalce takoj pospremili na varno.

Živalski vrt Trois Vallees je bil zaradi varnostnih in drugih težav prisilno zaprt že oktobra 2020, kar je sodišče nato preklicalo. Na spletni strani in družabnih omrežjih živalskega vrta je navedeno, da nameravajo svoja vrata ponovno odpreti sredi januarja.

Fotografija je simbolna.

Komentarjev 4
  • porko2 17:01 25.december 2021.

    Sigurno so videli, da so kriminalci, kot je JJ na prostosti on so se tudi oni izognili kazni.

  • PasjaProcesija 16:33 25.december 2021.

    Kot si razlagam članek, so se volkovi nahajali znotraj ZOO, vendar ne v svoji ogradi. Obiskovalce so umknili na varno. Morali poloviti volkove, 4 so pri tem ubili, 5 uspavali. Izgleda izrazito nestrokovno. Spomnite se nekaj let nazaj v Ljubljani, ...prikaži več ko sta risa pobegnila. Enega so pri odlovu ubili po spletu nesrečnih okoliščin (so mu prestrelili neko zelo pomembno žilo?). Da pa pri tolikšni skupini pobiješ skoraj polovico, je nedopustno. Upam si trditi, da bi pri nas težko dobili nazaj licenco.