Svet
12 ogledov

Zoran Milanović: Ne bomo ga nehali iskati, dokler obstaja kanček upanja

zoran milanović EPA
Tudi hrvaške oblasti zaenkrat še ne morejo uradno potrditi navedb skrajne sunitske organizacije Islamska država, da so usmrtili hrvaškega talca.

"Na žalost moramo prekiniti tišino, nekdo mora to storiti," je nagovor začel hrvaški premier Zoran Milanović in nadaljeval, da smrti Tomislava Salopka 100-odstotno še ne morejo potrditi, a v sodelovanju z mednarodnimi institucijami delajo na tem. Milanović je ob tem javnost pozval, naj ne deli grozljivih posnetkov, ki naj bi prikazovali usmrečenega hrvaškega talca.

Izpostavil je še, da Salopka ne bodo nehali iskati do zadnjega trenutka, dokler obstaja kanček upanja.

"Družini Salopek smo na voljo," je še povedal hrvaški premier, ki je po današnji objavi novice prekinil svoj dopust in nagovoril javnost. "Bojim se, da se je hrvaških državljanom zgodilo to, kar se dogaja tudi drugim državljanom."

Hrvaška ne bo sodelovala v vojaški akcijah zoper Islamsko državo

Čeprav so skrajneži fotografijo domnevno pokojnega Salopka pospremili z napisom "Usmrtitev ujetnika iz Hrvaške - ki sodeluje v vojni proti Islamski državi - potem ko se je iztekel rok", pa je Milanović danes jasno poudaril, da Hrvaška ne bo sodelovala v vojaških akcijah zoper Islamsko državo. "S tem se morajo ukvarjati nekatere druge države."

Pozval je k previdnosti ob odhodu "na takšne dele sveta", a hkrati tudi poudaril, da moramo še naprej živeti normalno in ne dopustiti, da bi prekinili naš način življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.